Το plug-in υβριδικό coupe που αποκαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017, αναλαμβάνοντας να επανασυστήσει στο κοινό την Polestar ως μια φίρμα όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι περιβαλλοντικά ενσυνείδητες ηλεκτρικές επιδόσεις, θα συμμετάσχει στο προσεχές φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood δίνοντας για πρώτη φορά ένα «επίσημο» δείγμα των δυνατοτήτων του από τη βρετανική διοργάνωση.

Σύμφωνα με τις συστάσεις, στην θέση του οδηγού του δοκιμαστικού πρωτοτύπου με τον αριθμό 004 θα βρεθεί ο επικεφαλής οδηγός δοκιμών της Polestar, Joakim Rydholm ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει το plug-in υβριδικό coupe των 600 ίππων στη διάσημη ανάβαση του φεστιβάλ ταχύτητας το οποίο πραγματοποιείται μεταξύ 12-15 Ιουλίου.

Aνεξαρτήτως της εμφάνισής του στη γηραιά αλβιόνα, υπενθυμίζεται ότι το επιβλητικό coupe, εφοδιάζεται με ένα υβριδικό σύνολο και μπαταρίες ιόντων λιθίου που του εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία 150 χλμ. μέγεθος που καθιστά το Polestar 1 το υβριδικό μοντέλο με την μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η παραγωγή του Polestar 1 θα φιλοξενηθεί από τις αρχές του 2019 στo νεότευκτο εργοστάσιο της φίρμας στην Κίνα με την προοπτική να διατεθεί αμέσως μετά προς 155.000 ευρώ.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι αρχική πρόβλεψη ήταν για την παραγωγή 500 μονάδων ετησίως, την πρώτη τριετία αριθμός που οι Σουηδοί αναζητούν τρόπους να αυξήσουν με δεδομένη την αυξημένη απήχηση.