Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, λόγω του θανάτου του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός κατάφερε αυτή τη φορά να υπερασπιστεί την έδρα του και βρίσκεται μία νίκη μακριά από την κατάκτηση του τίτλου στην Α1 μπάσκετ.
Το «τριφύλλι» επικράτησε με 73-58 του Ολυμπιακού, στο Game 3, και με νέο «διπλό» την Πέμπτη (14/6, 19:00) στο ΣΕΦ θα πανηγυρίσει το 37ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και δεύτερο διαδοχικό.
Ο Παναθηναϊκός «εξαργύρωσε» για ακόμη μία φορά την εξαιρετική του άμυνα, η οποία διέλυσε τη δημιουργία του Ολυμπιακού, υποχρεώνοντας παράλληλα τους «ερυθρόλευκους» σε ρεσιτάλ… αστοχίας.
Ο Κέι Σι Ρίβερς με 15 πόντους και «γεμάτη» εμφάνιση μετά από καιρό αποτέλεσε το νέο πρωταγωνιστή των «πράσινων» στη σειρά των τελικών, ενώ άξιοι συμπαραστάτες του αναδείχθηκαν οι Μάικ Τζέιμς (14π., 5ασ.), Νικ Καλάθης (13π., 6ασ.) και Κρις Σίνγκλετον (9π., 10ρ.).
Από τον Ολυμπιακό, Βασίλης Σπανούλης (14π.) και Γιώργος Πρίντεζης (12π.) ήταν απελπιστικά μόνοι στην επίθεση για επανάληψη του break.
Μετά το αναγνωριστικό και για τις δύο ομάδες πρώτο τετράλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τρίποντο του Σπανούλη (8-9 στο 4΄), ο Παναθηναϊκός πήρε ώθηση μέσα από την καλά δομημένη άμυνα του και με τους Ρίβερς, Σίνγκλετον να εκτελούν σε «κολλητά» τρίποντα «έτρεξε» σερί 10-0 και στο 8΄ προηγήθηκε με +9 (18-9).
Ο Ουίλτζερ έδωσε επιθετική… ανάσα στον Ολυμπιακό από τα 6.75μ., μετά από ένα πεντάλεπτο… αστοχίας, ο Σπανούλης τον… μιμήθηκε και οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν σε 18-15 στα 9΄΄ για τη λήξη του δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τους «πράσινους» στο +4 (19-15), μετά από 1/3 βολές του Καλάθη από τεχνική ποινή που δέχθηκε για διαμαρτυρία ο Παπανικολάου.
Με το… καλημέρα της δεύτερης περιόδου, ο Σφαιρόπουλος «κόντυνε» το σχήμα με τον Παπαπέτρου στη θέση «4» και τον ΜακΛίν στο «5», με τον τελευταίο να «τρυπάει» την αντίπαλη ρακέτα και να πρωταγωνιστεί στο 20-20 του Ολυμπιακού στο 12΄.
Ο Λεκαβίτσιους έδωσε λύση στον Παναθηναϊκό, που είχε χάσει τη μάχη των επιθετικών ριμπάουντ, από τα 6.75μ. (27-22 στο 15΄), ενώ οι «πράσινοι» βρίσκοντας τα ελεύθερα σουτ άρχισαν να οικοδομούν μία διαφορά, η οποία με τη λήξη του ημιχρόνου εκτοξεύτηκε στο +10 (38-28), μετά από buzzer beater τρίποντο του Καλάθη.
Με τον Ολυμπιακό να περιορίζει τη δημιουργία του Παναθηναϊκού, τον Σπανούλη να βρίσκει το μακρινό σουτ και τους Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ να δίνουν λύσεις κοντά στο καλάθι, οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν στο 25΄ σε 44-37, αλλά μέχρι εκεί… Η αστοχία των Πειραιωτών δεν τους βοήθησε να «εξαργυρώσουν» την αμυντική προσήλωσή τους, με τον Παναθηναϊκό χωρίς να πιάνει υψηλή απόδοση να παραμένει σε απόσταση ασφαλείας (54-42 στο 30΄).
Η αστοχία του Ολυμπιακού, απόρροια της εξαιρετικής άμυνας του Παναθηναϊκού, βοήθησε τους «πράσινους» να κυριαρχήσουν στο παρκέ και μετά τα τρίποντα των Τζέιμς και Καλάθη να «εκτοξεύσουν» τη διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα (63-44 στο 33΄), για να μην κοιτάξουν πίσω μέχρι το τελικό 73-58.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα νοκ-άουτ του Champions League και το Football Meets Data έκανε γνωστούς τους πιθανούς αντιπάλους του αν τελείωνε σήμερα η League Phase και ποιον θα βρει στον δρόμο του αν τελικά προκριθεί.
Ο τεχνικός του Άγιαξ, Φρεντ Γκριμ μετά τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ κλήθηκε να μιλήσει για την επόμενη μάχη της ομάδας του στο Champions League, απέναντι στον Ολυμπιακό.
Ο 50χρονος Νταβίντ Κορδόν Μέσα έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία – Είχε παρακολουθήσει από κοντά την αναμέτρηση της Χετάφε που έπαιζε ο γιος του.