Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Chevrolet Camaro: Ανανέωση εφ΄όλης της ύλης

Chevrolet Camaro: Ανανέωση εφ΄όλης της ύλης

Το αμερικανικό pony car ανανεώνεται, υποδεχόμενο κάτω από το καπό του ένα νέο turbo κινητήρα 275 ίππων και μια σειρά αλλαγών και νέων ρυθμίσεων που φιλοδοξούν να ενισχύσουν τον αθλητικό του χαρακτήρα.

H έκτη κατά σειρά γενιά της Chevrolet Camaro ανανεώθηκε υποδεχόμενη, εκτός από τις εθιμοτυπικές σχεδιαστικού περιεχομένου αλλαγές, και μια νέα βασική έκδοση η οποία εφοδιάζεται από έναν επίσης νέο, τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα με την κωδική ονομασία Turbo 1LE και απόδοση 275 ίππους.

Ξεκινώντας από την εξωτερική της εμφάνιση, η ανανεωμένη Camaro υιοθετεί μια πιο επιθετική «όψη» η χάραξη της οποίας φροντίζει να τονίσει ακόμα περισσότερο την αίσθηση επιβολής που αποπνέει το μυώδες παράστημα του εμβληματικού αμερικανικού μοντέλου.

Μεταξύ των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών που έχουν αλλάξει περιλαμβάνεται και μια μεγαλύτερη γρίλια η οποία πλαισιώνεται από επίσης μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, συνδυασμός που πλην της οπτικής διαφοροποίησης εξασφαλίζει στους κινητήρες της ανανεωμένης Camaro, καλύτερη ψύξη καθώς αυξάνει την εισροή αέρα έως και κατά 2,5 κυβικών μέτρα.

Το παζλ της ανανεωμένης εικόνας της συμπληρώνουν, ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα LED μπροστά και πίσω καθώς και μια σειρά χρωματικές προσθήκες που σε συνδυασμό με τις νέου σχεδιασμού ζάντες φρεσκάρουν την παλέτα της Camaro αλλά και φροντίζουν να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της όπως η μπλε απόχρωση Riverside Blue που αποτίει φόρο τιμής στη νικηφόρα Camaro των Penske-Donohue στο Trans Am το 1967.

Στο εσωτερικό η Camaro περιορίζει τις αλλαγές στην προσθήκη ατμοσφαιρικού φωτισμού, νέου συστήματος infotainment με περισσότερες λειτουργίες και εφαρμογές και κάμερα οπισθοπορείας.

Από τα νέα μηχανικά μέρη, ξεχωρίζει η προσθήκη ενός νέου αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων το οποίο πλαισιώνει τον κινητήρα V8 της SS έκδοσης η οποία αποκτά ένα αναβαθμισμένο σύστημα launch control.

Σε ό,τι αφορά την σημαντικότερη αλλαγή της ανανεωμένης Camaro το δίλιτρο turbo κινητήρα, η απόδοσή του διαμορφώνεται σε 275 ίππους και 400 Nm ροπής ενώ συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Η συγκεκριμένη έκδοση υπόσχεται επίσης αναβαθμισμένη ανάρτηση, κατανομή βάρους 50/50 καθώς και δύο αναβαθμισμένα προγράμματα οδήγησης Track Mode και Competition Mode τα οποία σε συνδυασμό με το launch control αναλαμβάνουν να αναδείξουν τον σπορ χαρακτήρα της και το αξιόμαχο της Camaro στις πίστες.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024