Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Αγαθονησίου

Πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά του Αγαθονησίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων έπειτα από βύθιση μηχανονίκης λέμβου στην οποία επέβαιναν πρόσφυγες, το πρωί του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου. Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 σοροί, μεταξύ αυτών, 6 ανήλικα παιδιά και ένα βρέφος. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
αγνοουμένων έπειτα από βύθιση μηχανονίκης λέμβου στην οποία επέβαιναν
πρόσφυγες, το πρωί του Σαββάτου, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του
Αγαθονησίου.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 16 σοροί, μεταξύ αυτών, 6 ανήλικα παιδιά
και ένα βρέφος.

Μέχρι στιγμής, πέραν των τριών διασωθέντων (δύο γυναίκες και ένας άνδρας), οι οποίοι εντοπίστηκαν στις ακτές του Αγαθονησίου, έχουν ανασυρθεί 16 σοροί, οι οποίες μεταφέρονται με περιπολικό σκάφος του Λιμενικου Σώματος στη Σάμο. Μεταξύ των νεκρών έξι παιδιά και ένα βρέφος.

Αναζητούνται ακόμη ένα με δύο άτομα, ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνεχιστεί αύριο καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (ΠΑΘ), τρία περιπολικά σκάφη του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ναυαγοσωστικό σκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, σκάφος της FRONTEX, η κανονιοφόρος «Αήτητος» του Πολεμικού Ναυτικού, τέσσερα αλιευτικά σκάφη, δύο παραπλέοντα πλοία, αεροσκάφος του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (ΜΥΑ).

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό όταν βοσκός του Αγαθονησίου εντόπισε τις δύο γυναίκες με σωσίβια να περιφέρονται στην ακτή. Τις μετέφερε στο Λιμενικό Σταθμό και εκεί αφού έδωσαν τις πρώτες πληροφορίες στις αρχές για το ναυάγιο, εδόθη σήμα να ξεκινήσουν οι έρευνες.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριο Σαντορινιό έχουν συνεχή ενημέρωση από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, ενώ ο υφυπουργός βρίσκεται και σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Αγαθονησίου.

ΝΔ: Ακόμη εδώ η προσφυγική κρίση

«Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη βαθιά της οδύνη για το θάνατο 16 ανθρώπων ανοιχτά του Αγαθονησίου» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η Πειραιώς για το ναυάγιο στο Αιγαίο, συμπληρώνοντας πως «το τραγικό αυτό δυστύχημα επιβεβαιώνει ότι η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση είναι ακόμη εδώ. Όπως, επίσης, ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τη συμφωνία την οποία έχει υπογράψει, επιτρέποντας σε διακινητές προσφύγων και μεταναστών να δρουν ανενόχλητοι».

«Αναγνωρίζουμε προφανώς ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι σύνθετο και δυσεπίλυτο. Έχουμε, όμως, όλοι, την ηθική υποχρέωση να διασφαλίσουμε ότι το 2018 άνθρωποι δεν θα πνίγονται στη θάλασσα στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον» καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

in.gr

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024