Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ασήμαντες οι ζημιές του Γαύδος», λένε οι ειδικοί

«Ασήμαντες οι ζημιές του Γαύδος», λένε οι ειδικοί

Από τεχνικούς της Διεύθυνσης επιχειρησιακών Μέσων θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί η ζημιά που προκλήθηκε στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος 090 «Γαύδος», όταν κατά τη διάρκεια περιπολία του στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό που είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων.

Ασήμαντη χαρακτηρίζουν ανώτερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τη ζημιά που υπέστη το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 090 «Γαύδος», όταν κατά τη διάρκεια περιπολίας του στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό που είχε παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πραγματοποιούσε επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων.

Το σκάφος σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση βρίσκεται ήδη στη θαλάσσια περιοχή του ναυστάθμου στη Σαλαμίνα και αναμένεται να αξιολογηθεί από τεχνικούς της Διεύθυνσης Επιχειρησιακών Μέσων.

Το σκάφος έχει μικρή ζημιά στα κάγκελα και στο κάλυμμα του αεραγωγού που κατεβαίνει στο μηχανοστάσιο αλλά και στην κεραία του ασυρμάτου που έχει διπλώσει.

Το 090 έχει αντικατασταθεί στον επιχειρησιακό βραχίονα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ήδη με το πλοίο ανοιχτής θαλάσσης 070 που έχει κι αυτό 27 άτομα πλήρωμα. Το ΓΑΥΔΟΣ αναμένεται να επιστρέψει σύντομα και αυτό στην επιχειρησιακή του δράση.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024