Μητσοτάκης: Κάποτε ήταν όνειρο να αποκτήσεις σπίτι, τώρα μπελάς
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση ότι συνειδητά αλλά και απροκάλυπτα εχθρεύεται τη μεσαία τάξη την οποία και διέλυσε με εξοντωτική υπερφορολόγησή της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.
Νέα επίθεση στην κυβέρνηση ότι συνειδητά αλλά και απροκάλυπτα εχθρεύεται τη μεσαία τάξη την οποία και διέλυσε με εξοντωτική υπερφορολόγησή της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέρθηκε στο μεγάλο ύψος του ΕΝΦΙΑ, στη μεγάλη γραφειοκρατία που χρειάζεται για τη διαδικασίας μεταβίβαση των ακινήτων αλλά και την ανυπαρξία, όπως εκείνος είπε, κινήτρων για αναβάθμιση και ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών της χώρας.
«Πριν μερικά χρόνια το να αποκτήσεις δικό σου σπίτι ήταν στόχος ζωής. Σήμερα, για πολλούς συμπολίτες μας, το να έχεις δικό σου σπίτι είναι μπελάς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Ανέφερε επίσης ότι η κρίση παρατάθηκε αναίτια, λόγω των χειρισμών αλλά και της πολιτικής της κυβέρνησης. «Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και είμαστε εδώ για να το πετύχουμε».
Στη συνέχεια επανέλαβε τη δέσμευση της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε διάστημα δύο ετών, προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στο επίπεδο των πραγματικών και θέσπιση κινήτρων με φοροαπαλλαγές για τις δαπάνες αναβάθμισης και ανακαίνισης των κτιρίων.
«Έχω δεσμευτεί για έκπτωση 40 με 50% για όλες τις εργασίες που αφορούν την πλήρη ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των υφιστάμενων ακινήτων. Με χορήγηση έκπτωσης φόρου, η οποία θα αποσβένεται με οποιαδήποτε φορολογική υποχρέωση του δικαιούχου, συμπεριλαμβανομένου του ΕΝΦΙΑ, στα τρία επόμενα έτη» σημείωσε.
Τέλος δεσμεύτηκε για μείωση της γραφειοκρατίας στη μεταβίβαση ακινήτων. «Σε πρώτη φάση, τα 23 δικαιολογητικά, που απαιτούνται σήμερα, θα περιοριστούν στο ένα τρίτο. Και δεσμεύομαι στην πορεία να είναι όλα διαθέσιμα ηλεκτρονικά και σε τελικό στάδιο. Και παράλληλα δεσμεύομαι να υλοποιήσουμε δράσεις για την ανάπτυξη του “silver economy”, δίνοντας κίνητρα σε συνταξιούχους από άλλες χώρες της Ε.Ε. να αγοράσουν ακίνητα στη χώρα μας. Όπως ήδη συμβαίνει στην Πορτογαλία και την Κύπρο, με σημαντικά οφέλη για την οικονομία τους» ολοκλήρωσε.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Gen Z: Η γενιά που ζητά οικονομική βοήθεια από τη μαμά και τον μπαμπά – Η κατάσταση στην Ελλάδα
- Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Στις 18:00 η πορεία μνήμης – Έκλεισαν οι σταθμοί του Μετρό
- Νέα μεγάλη φάση για τον Ολυμπιακό – Απείλησαν και με Στρεφέτσα οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πιερία: Η κακοκαιρία Byron άλλαξε χρώμα στον Θερμαϊκό – Εντυπωσιακά πλάνα από drone
- Μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού με Ταρέμι (vid)
- Ο Μπονγκ Τζουν-χο δεν πιστεύει «ότι η κινηματογραφική εμπειρία θα εξαφανιστεί τόσο εύκολα»
- Άστoν Βίλα – Άρσεναλ 2-1: Πήραν το ντέρμπι οι «χωριάτες» και… χαμός στην κορυφή της Premier League
- Επέτειος Γρηγορόπουλου: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442