Ισραήλ: Ανέγερση κατοικιών σε εβραϊκούς οικισμούς της Δυτικής Όχθης
Η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την ανέγερση εκατοντάδων νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ισραηλινές αρχές θα εγκρίνουν την Τετάρτη την ανέγερση 1.285 οικιστικών μονάδων εντός του 2018 και τον εκ των προτέρων σχεδιασμό για ανέγερση ακόμη 2.500 οικιστικών μονάδων σε τουλάχιστον 20 τοποθεσίες επί της «Ιουδαίας-Σαμάρειας» (βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης).
Η ισραηλινή κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει την ανέγερση εκατοντάδων νέων κατοικιών στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ισραηλινές αρχές θα εγκρίνουν την Τετάρτη την ανέγερση 1.285 οικιστικών μονάδων εντός του 2018 και τον εκ των προτέρων σχεδιασμό για ανέγερση ακόμη 2.500 οικιστικών μονάδων σε τουλάχιστον 20 τοποθεσίες επί της «Ιουδαίας-Σαμάρειας» (βιβλική ονομασία της Δυτικής Όχθης).
Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια αντίδραση από Παλαιστίνιους αξιωματούχους.
Σύμφωνα με την ισραηλινή ΜΚΟ Ειρήνη Τώρα, η οποία αντιτίθεται στην πολιτική του εποικισμού της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης και της προσαρτημένης Ανατολικής Ιερουσαλήμ, το Ισραήλ ενέκρινε το 2017 την ανέγερση 6.712 οικιστικών μονάδων, αριθμός ρεκόρ μετά το 2013. Το 2016 εγκρίθηκε η ανέγερση 2.629 κατοικιών.
Στις 31 Δεκεμβρίου η Κεντρική Επιτροπή του Λικούντ, του δεξιού κόμματος του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ψήφισε μια απόφαση που απαιτεί από τα μέλη του κόμματος στην Κνεσέτ να πιέσουν για την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε το ψήφισμα, σημειώνοντας ότι αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς την πλήρη υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης.
ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό,in.gr
- Αλβανία: Επεισόδια σε αντικυβερνητική διαδήλωση κατά της διαφθοράς στα Τίρανα
- Τραμπ: Θα ήταν σοφό για τον Μαδούρο να φύγει – Μαδούρο: Θα τα πήγαινε καλύτερα ο Τραμπ αν κοιτούσε τη χώρα του
- Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει όλα τα μεγάλα υπεράκτια έργα αιολικής ενέργειας, για «λόγους εθνικής ασφαλείας»
- Κολομβία: Drones θα ψεκάσουν με γλυφοσάτη φυτείες κόκας, υπό την πίεση των ΗΠΑ
- Ουκρανία: Νέα ρωσική επίθεση στην Οδησσό – Στο στόχαστρο πλοίο και λιμενικές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Αν ταξιδέψετε…
- Στο στόχαστρο η Binance για λειτουργία ύποπτων λογαριασμών
- Γιατί οι επενδυτές ποντάρουν στην πυρηνική σύντηξη ενώ παραμένει ακατόρθωτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 23.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/samuel-quek-1YzWh7ZrJlA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442