Παρουσιαστής σε ρωσικό κανάλι πρώην υπουργός της Σκωτίας
Στροφή στην καριέρα του κάνει ο πρώην πρώτος Υπουργός της Σκωτίας, υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Άλεξ Σάλμοντ που θα αναλάβει τηλεοπτική εκπομπή στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.
Στροφή στην καριέρα του κάνει ο πρώην πρώτος Υπουργός της Σκωτίας,
υπέρμαχος της ανεξαρτησίας, Άλεξ Σάλμοντ που θα αναλάβει τηλεοπτική
εκπομπή στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.
H εκπομπή με το όνομα «The Alex Salmond Show» (Το Σόου του Άλεξ Σάλμοντ) θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με καλεσμένους από κόσμο των επιχειρήσεων, της ψυχαγωγίας και της πολιτικής. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα θα κάνει το ντεμπούτο του την ερχόμενη Πέμπτη.
Το Russia Today έχει κατηγορηθεί από δυτικά Μέσα Ενημέρωσης ως εργαλείο προπαγάνδας του Ρώσου Προέδρου Πούτιν, καθώς χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο.
Αντιδρώντας στην είδηση για τον προκάτοχο και πολιτικό της μέντορα, η πρώτη Υπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον και ηγέτιδα του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), δήλωσε ότι «η επιλογή του καναλιού δεν θα ήταν η επιλογή μου».
Ο Άλεξ Σάλμοντ διετέλεσε πρώτος Υπουργός από τον Μάιο του 2007 –ως τον Νοέμβριο του 2014. Είχε προηγηθεί τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας. Η πρόταση καταψηφίστηκε σε ποσοστό 54% και λίγο αργότερα ο Σάλμοντ παραιτήθηκε από τη θέση του, οπότέ και ανέλαβε η Στέρτζιον.
in.gr
- Το άγχος κατά την πρώιμη παιδική ηλικία συνδέεται με πεπτικά προβλήματα – Τι έδειξαν μελέτες
- Μαξίμου gate: Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι θα λογοδοτήσει για τις υποκλοπές
- Μπεν Νίνταμ: Εξελίξεις στην εξαφάνιση – Άνδρας ισχυρίζεται ότι είναι το χαμένο παιδί
- Athens Features in Time Out’s 2026 Ranking
- Ο Λαπόρτα φέρνει αύξηση μπάτζετ και… μεταγραφές στην Μπαρτσελόνα: Πάει για διπλό… χτύπημα με Ράιτ και Τάις
- Η Νάταλι Πόρτμαν γράφει ένα συγκινητικό γράμμα στα παιδιά της
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (17/3): Δράση με Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε και Champions League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 17.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/randy-kinne-P7nRBkxx_mg-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442