Χάμοντ: Εχθρός στη διαπραγμάτευση είναι η Ευρώπη και όχι εγώ
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ προσπάθησε σήμερα να αποτινάξει τις κατηγορίες που εξαπολύουν στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος ότι τηρεί πολύ «μαλακή» στάση σε ό,τι αφορά το Brexit, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο «εχθρός» στις διαπραγματεύσεις και όχι ο ίδιος.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ προσπάθησε σήμερα να αποτινάξει τις κατηγορίες που εξαπολύουν στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος ότι τηρεί πολύ «μαλακή» στάση σε ό,τι αφορά το Brexit, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο «εχθρός» στις διαπραγματεύσεις και όχι ο ίδιος.
Ο Χάμοντ, ο οποίος δέχεται τα πυρά των υποστηρικτών μιας «σκληρής» προσέγγισης απέναντι στο διαζύγιο, είπε στο τηλεοπτικό κανάλι Sky News ότι έχει έρθει η ώρα να σταματήσουν οι Συντηρητικοί τις εσωτερικές έριδες. «Κατανοώ ότι τα πάθη είναι οξυμένα, κατανοώ ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ ισχυρές απόψεις αλλά όλοι μας είμαστε στο ίδιο σημείο, όλοι έχουμε την ίδια ατζέντα» είπε, σε συνέντευξη που παραχώρησε.
«Ο εχθρός, οι αντίπαλοι, είναι εκεί έξω, στην άλλη πλευρά του τραπεζιού. Εκείνοι είναι με τους οποίους πρέπει να διαπραγματευτούμε. Πρέπει να διαπραγματευτούμε σκληρά για να πετύχουμε την καλύτερη συμφωνία για τη Βρετανία», πρόσθεσε.
Ο Χάμοντ εξόργισε τις βρετανικές εφημερίδες που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit και επικρίνεται από ορισμένους Συντηρητικούς –μεταξύ αυτών και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νάιτζελ Λόσον– επειδή δεν συμφώνησε να δαπανηθούν τώρα χρήματα για να γίνουν οι κατάλληλες προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμη η χώρα στην περίπτωση που αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς να έχει επιτευχθεί κάποια συμφωνία προηγουμένως.
Μιλώντας νωρίτερα σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, απέφυγε να διευκρινίσει αν θα ψήφιζε υπέρ του Brexit αν διεξαγόταν ένα νέο δημοψήφισμα. «Κάναμε δημοψήφισμα. Ξέρετε τι ψήφισα» είπε.
Ο Χάμοντ είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.
Την Πέμπτη, η εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι είπε ότι η πρωθυπουργός εμπιστεύεται πλήρως τον υπουργό.
ΑΠΕ,in.gr
- Η πρόβλεψη του Κομπανί για τον Χάρι Κέιν «επειδή είναι ξεχωριστός παίκτης»
- Γροιλανδία: Οι πάγοι της Αρκτικής λιώνουν και η γεωπολιτική σημασία της χώρας μεγαλώνει
- Συνταγή: Πουτίγκα σοκολάτας με κακάο
- Νέες προσφυγές δήμων και κατοίκων στο ΣτΕ για μπόνους δόμησης και πολεοδομίες
- Καιρός: Τετραήμερο ουκρανικό ψύχος θα σαρώσει τη χώρα – Η εξέλιξη των χιονοπτώσεων ανά περιοχή
- Εϊναι οι πιπεριές «ασπίδα» για το ανοσοποιητικό μας;
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)























































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442