Η Μίριαμ Φρανκ θα βρεθεί την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00 στο Athens Centre, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά η ίδια στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό την αυτοβιογραφία της «Εξόριστη σε Τρεις Ηπείρους. Ιστορίες μιας νομαδικής ζωής» (εκδ. Καπόν).
Η συγγραφέας από μικρό παιδί θυμάται να βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι, αφήνοντας πίσω της τα πάντα και ξεκινώντας σχεδόν από το μηδέν. Όχι από επιλογή, αλλά τις περισσότερες φορές τουλάχιστον, από επιτακτική ανάγκη: Ισπανία του Εμφυλίου, Γαλλία του Βισύ, Μεξικό, Νέα Ζηλανδία…
Η Μίριαμ Φρανκ διηγείται τη δύσκολη αλλά και περιπετειώδη πορεία της, ευαισθητοποιώντας και αφυπνίζοντας.
Η παρουσίασή της, θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά. Η συγγραφέας με όχημα τα δικά της βιώματα θα κάνει, επίσης, μια αναδρομή στην έννοια του ξεριζωμού και της μετανάστευσης από την αρχαιότητα έως σήμερα.
Τέλος, θα μιλήσει και για το καινούριο της βιβλίο, το sequel της πρώτης αυτοβιογραφίας της “An Unfinished Portrait-Journeys Around my Mother”, το οποίο κυκλοφορεί στα αγγλικά.
Στις 4 Οκτωβρίου, στις 19:00, θα παρουσιάσει το βιβλίο της στη δημοτική βιβλιοθήκη Φιλοθέης-Ψυχικού. Εκτός της ίδιας της Μίριαμ Φρανκ θα είναι μαζί της και η μεταφράστρια του βιβλίου Καρίνα Λάμψα η οποία θα διαβάσει στα ελληνικά αποσπάσματα.
Πληροφορίες
Athens Centre, Αρχιμήδους 48, Μετς, τηλ.: 210 7012268. Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:00.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας