ΣτΕ: Ασφαλής χώρα η Τουρκία για τους δύο Σύρους πρόσφυγες
Η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα για τους δύο Σύρους πρόσφυγες που δεν επιθυμούσαν να επαναπροωθηθούν στη γείτονα χώρα, σύμφωνα με τις δύο οικείες αποφάσεις -κομβικής σημασίας ακόμη και για την ευρωτουρκική συμφωνία- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η Τουρκία θεωρείται ασφαλής χώρα για τους δύο Σύρους πρόσφυγες που δεν επιθυμούσαν να επαναπροωθηθούν στη γείτονα χώρα, σύμφωνα με τις δύο οικείες αποφάσεις -κομβικής σημασίας ακόμη και για την ευρωτουρκική συμφωνία- της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που δημοσιεύθηκαν σήμερα, Παρασκευή.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 2347 και 2348/2017 αποφάσεις της απέρριψε ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των δύο Σύρων που ζητούσαν να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Επιτροπής Ασύλου (είχαν προηγηθεί αποφάσεις του γραφείου ασύλου της Λέσβου), με τις οποίες είχαν απορριφθεί ως απαράδεκτα τα αιτήματά τους περί αναγνώρισης της ιδιότητας του πρόσφυγα και παροχης ασύλου στη χώρα μας.
Στις δύο αποφάσεις γίνεται ειδική αναφορά στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει κυρώσει τη Σύμβαση της Γενεύης, ενώ υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία έχουν συμφωνήσει κοινό σχέδιο δράσης για τη στήριξη των Σύρων υπηκόων που απολαύουν διεθνούς προστασίας.
Επισημαίνεται παράλληλα ότι οι συγκεκριμένοι Σύροι έχουν σύνδεσμο στην Τουρκία, καθώς βρίσκεται εκεί η οικογένειά τους καθώς και άλλοι συγγενείς τους.
Ελευθερία Κόλλια
- Ποντάροντας πολλά στο 32…
- Αρχαίο ναυάγιο στην Αλεξάνδρεια επιβεβαιώνει τον ιστορικό Στράβωνα
- LIVE: Πανσερραϊκός – Παναιτωλικός
- Υπόθεση Sinohydro: Σε δίκη για διαφθορά παραπέμπεται ο πρώην προέδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο
- Η Λούσι Λιου αστειεύεται ότι ο 10χρονος γιος της, Ρόκγουελ, «δεν ξέρει πόσο κουλ» είναι η μαμά του
- Ίλιον: Συνελήφθη αστυνομικός μετά την καταγγελία για βία σε 13χρονο μαθητή που αποκάλυψε το in
- Στα άκρα οι σχέσεις Σαλάχ – Σλοτ: «Δεν μπορούν να συνυπάρξουν»
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





















































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442