Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών σε δύο Πολιτείες του κεντρικού και δυτικού Μεξικού, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη, καθώς ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ φέτος.
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων συμμοριών σε δύο Πολιτείες του κεντρικού και δυτικού Μεξικού, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη, καθώς ο αριθμός των ανθρωποκτονιών έχει φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ φέτος.
Πέντε άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες μέσα σε ένα μπαρ το βράδυ της Τρίτης στην πρωτεύουσα της κεντρικής Πολιτείας Γουαναχουάτο, ενώ επτά άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί σε δύο τοποθεσίες στη δυτική Πολιτεία Μιτσοακάν, σύμφωνα με αξιωματούχους στα γραφεία των εισαγγελιών των δύο Πολιτειών. Τρία διαμελισμένα πτώματα, συμπεριλαμβανομένου αυτού μιας γυναίκας, βρέθηκαν στην κοινότητα Ανγκάουαν, κοντά στο Ουρουαπάν, όπου η δράση συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά είναι έντονη, ανέφερε η εισαγγελία της Μιτσοακάν.
Η Πολιτεία Μιτσοακάν έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα σε συμμορίες που διακινούν ναρκωτικά, διαπράττουν απαγωγές, εκβιάζουν τοπικούς επιχειρηματίες, επιδίδονται σε παράνομη υλοτομία και κλέβουν ορυκτά.
Στη γειτονική Πολιτεία Γουαναχουάτο επίσης καταγράφεται έξαρση της βίας. Οι ανθρωποκτονίες αυξήθηκαν κατά 37% τους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Ο δείκτης των ανθρωποκτονιών ξεπερνά πλέον το ιστορικό υψηλό που είχε καταγραφεί το 2011, την πιο πολυαίμακτη χρονιά επί των ημερών του πρώην προέδρου Φελίπε Καλδερόν, που είχε αποφασίσει να αναπτύξει τον στρατό για να αντιμετωπίσει τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Σε εθνικό επίπεδο, τους πρώτους επτά μήνες της χρονιάς άρχισαν 14.190 έρευνες για ανθρωποκτονίες. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιανουάριο ως τον Ιούλιο οποιασδήποτε χρονιάς μετά το 1997.
Η κλιμάκωση της βίας πλήττει τη δημοτικότητα του προέδρου Ενρίκε Πένια Νιέτο και του Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI) του οποίου ηγείται ενόψει των προεδρικών εκλογών της επόμενης χρονιάς.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας