Απογευματινός περίπατος στις πλακιώτικες ταβέρνες
...
Τη Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 19:00 μ.μ. το απόγευμα το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει έναν περίπατο αφιερωμένο στην πλακιώτικη ταβέρνα.
Μέσα από κείμενα λογοτεχνών και μαρτυρίες ταξιδεύουμε πίσω στον χρόνο. Ξεκινώντας από την ιστορική οδό Τριπόδων θα μας ταξιδέψει στα στενά, αλλά και στις αγαπημένες ταβέρνες και τα στέκια καλλιτεχνών και λογοτεχνών στην Πλάκα.
Ο περίπατός μας είναι αφιερωμένος στον Ορέστη Μακρή που έζησε στην Πλάκα και πρωταγωνίστησε σε πολλές ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν στα στενά και στις ταβέρνες της.
Θα μάθουμε ακόμη:
-Πώς ο Αλέξανδρος Ωνάσης χρηματοδότησε μια τεβέρνα
-Πού γεννήθηκε η Αθηναϊκή καντάδα
-Ποια ήταν η αγαπημένη ταβέρνα της ομάδας του «Ίκαρου»
-Σε ποια ταβέρνα πήγαινε ο Χάμφρει Μπόγκαρτ
-Πού τραγουδούσε ο Μενέλαος Λουντέμης
-Πού σύχναζε ο Γκράχαμ Γκριν
-Ποιος και για ποια ταβέρνα είπε: «Εδώ δεν ερχόμαστε για να φάμε μπακαλιάρο, ερχόμαστε για να προσκυνήσουμε»
«…πηγαίναμε μεγάλη παρέα στην Πλάκα, στον Πλάτανο. Το καλοκαίρι έξω, κάτω από το μεγάλο πλάτανο, το χειμώνα στο πατάρι. Ο Σεφέρης, ο Θεοτοκάς, ο Παπανούτσος, ο Κατσίμπαλης, ο Καραντώνης, ο Πικιώνης… Με τη ξανθιά ρετσίνα, τι κέφια, τι γέλια, τι πειράγματα, τι όμορφες και έξυπνες κουβέντες… Μετά παίρναμε τα σοκάκια της Πλάκας, τραγουδώντας και απαγγέλοντας…»
Λητώ Κατακουζηνού, Άγγελος Κατακουζηνός -Ο Βαλής μου
Μετά το τέλος του περιπάτου, στην αυλή του Μουσείου, θα δούμε αποσπάσματα από ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα.
Πληροφορίες
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα
210 3250341/ info@ekedisy.gr
Οδηγός στον περίπατό μας θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.
Η συμμετοχή κοστίζει 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
entertainment.in.gr
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)











































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442