ΑΔΕΔΥ: Τα πειθαρχικά δεν λειτουργούν με ευθύνη κυβέρνησης-δικαστών
Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραμονή επίορκων δημόσιων υπαλλήλων στις θέσεις τους αναφέρεται η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για παραμονή επίορκων δημόσιων υπαλλήλων στις θέσεις τους αναφέρεται η ΑΔΕΔΥ, διευκρινίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ήδη εκλεγεί, είναι παρόντες στις συνεδριάσεις των Πειθαρχικών Συμβουλίων και παρεμβαίνουν.
«Ενημερώνουμε, επίσης, ότι τα Πειθαρχικά Συμβούλια συγκροτούνται με υπουργικές αποφάσεις, με βάση τις οποίες ορίζονται ως πρόεδροι αυτών των οργάνων δικαστές.
» Άρα η ευθύνη της καθυστέρησης συγκρότησής τους βαραίνει τους αρμόδιους υπουργούς. Επίσης, η ευθύνη για το ότι καθυστερούν να εκδικαστούν εκκρεμείς υποθέσεις βαραίνει τους δικαστές, οι οποίοι έχουν διοριστεί πρόεδροι των Πειθαρχικών Συμβουλίων.
» Είναι γεγονός ότι οι συχνές μετακινήσεις των δικαστών καθώς και οι συνταξιοδοτήσεις αρκετών από αυτούς δυσχεραίνουν το έργο των Πειθαρχικών Συμβουλίων.»
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ δηλώνει ότι θα υπερασπίσει το δικαίωμα συμμετοχής των εκπροσώπων των εργαζομένων στα Πειθαρχικά Συμβούλια και καλεί τους αρμόδιους υπουργούς να συγκροτήσουν ή να επανασυγκροτήσουν τα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά σε όποια υπουργεία δεν λειτουργούν μέχρι τώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης στην έναρξη των εργασιών αποξήλωσης του δικτύου τρόλεϊ στον Πειραιά
- Μετά τις μπαταρίες λιθίου, το γραφένιο – Νέες λύσεις για αποθήκευση ενέργειας
- Νέες αιματηρές συγκρούσεις δοκιμάζουν την εύθραυστη εκεχειρία ανάμεσα σε Ταϊλάνδη και Καμπότζη
- «Μετά κλαίτε σε συνεντεύξεις Τύπου»: Τι αναφέρει ο διαιτητής του Ρεάλ – Θέλτα στο φύλλο αγώνα (pic)
- «Ο κοινωνικός αυτοματισμός δεν δούλεψε» – Σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης κατά κυβέρνησης για το αγροτικό
- Απολογισμός μετά την επέλαση Byron για τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι συναντά τους Ευρωπαίους μετά το νέο «καρφί» του Τραμπ
- Αυστραλία: Δασικές πυρκαγιές κατέκαψαν σπίτια – Νεκρός ένας πυροσβέστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442