Κομισιόν: Έμμεση στήριξη στον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των «θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία» και των «απαραίτητων εγγυήσεων» που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι «αποτελεσματικό», δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μ.Σχοινάς.
Είναι ζήτημα αρχής να μη σχολιάζουμε εθνικές νομικές διαδικασίες» σχολίασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.
Σε ό,τι αφορά την αξιοπιστία και την ορθότητα των στοιχείων της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας την περίοδο 2010-2015, υπό την προεδρία του Ανδρ. Γεωργίου, ο ίδιος ανέφερε πως η Επιτροπή έχει δηλώσει «ξεκάθαρα» την άποψή της σε επιστολή προς τις ελληνικές αρχές τον Αύγουστο του 2016.
Τέλος, ο Μ. Σχοινάς εξέφρασε την «πεποίθηση» της Επιτροπής ότι το σύστημα με το οποίο λειτουργεί πλέον η στατιστική υπηρεσία σε συνέχεια των «θεμελιωδών αλλαγών στη νομοθεσία» και των «απαραίτητων εγγυήσεων» που εισήχθησαν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπήρχαν στο παρελθόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑT, είναι «αποτελεσματικό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πολιτική κόντρα για τους αγρότες – «Η κυβέρνηση σαν βαμπίρ έπεσε στις επιδοτήσεις για να τις μοιράσει σε Φραπέδες»
- Ο Τζόουνς θέλει Ολυμπιακό, αλλά η Παρτίζαν ακούει προτάσεις και συζητάει με την Dubai BC
- Εργαζόμενοι: Η δεύτερη δουλειά επιστρέφει – Στόχος η κάλυψη βασικών αναγκών
- Σημάδια ανάκαμψης για το ελαιόλαδο – Οι προοπτικές για την επόμενη δεκαετία
- Έξαλλος με τη διαιτησία ο Μουρίνιο: «Για εμένα κερδίσαμε 3-2» (vid)
- Γιατί η χτένα είναι… μπαμπούλας για τον σκύλο; – Ο τρόπος για να ξεπεράσει κάθε του ανησυχία
- Τα essentials για χιονισμένες εξορμήσεις
- Αγρότες: Μετά την Πρωτοχρονιά αποφασίζουν για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων – Την ίδια συνταγή ακολουθεί η κυβέρνηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442