ΣΤΑΣΥ: Υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ από εισπράξεις εισιτηρίων και καρτών
Ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρίας (συνολικά 12 άτομα) άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς. Τα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται είναι κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδής βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος.
Ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων του τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθυνόντων συμβούλων της εταιρίας (συνολικά 12 άτομα) άσκησαν οι εισαγγελείς διαφθοράς μετά την έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου. Τα αδικήματα, με τα οποία βαρύνονται είναι κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδής βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος.
Υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του ενός εκατ. ευρώ για την περίοδο 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι δράστες φέρονται να κατέστρεψαν αρχεία, για να μην βρεθούν στοιχεία.
Οι ελεγχόμενοι σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού είχαν προκαλέσει αυτοβούλως πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις 16.000 ευρώ και ενώ ο ΟΑΣΑ είχε αναθέσει τον έλεγχο σε εταιρία ορκωτών.
Ακολούθησε και δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του ενός εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη έπειτα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στο γραφείο της επιθεωρήτριας και διήρκεσε έναν χρόνο.
Ελευθερία Κόλλια
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σάλος με AI εικόνες που ανέβασε ο Τραμπ – Δείχνουν τη Γροιλανδία (και όχι μόνο) αμερικανική και θεατές τους Ευρωπαίους
- «A House of Dynamite»: Tι θα έκανε ένας πρόεδρος μπροστά σε μια πυρηνική επίθεση; – Ειδικοί απαντούν
- «Παιχνίδια» παγκόσμιας εξουσίας – Ο αποδυναμωμένος ΟΗΕ, η διεθνής αταξία και μια κομβική διαδοχή
- Έκτακτο δελτίο για την κακοκαιρία: Συναγερμός για επικίνδυνα φαινόμενα – Καταιγίδες και στην Αττική
- Σκύλος: Από τι εξαρτάται η χρονική διάρκεια εκπαίδευσής του;
- Φάμελλος: Απαράδεκτη και σκοταδιστική η δήλωση Καρυστιανού – Μόνο στην τραμπική ιδεολογία παρόμοιες τοποθετήσεις
- Μεγάλο πλήγμα στους Γουόριορς: Ρήξη χιαστού ο Μπάτλερ
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442