Ντράγκι: Η ΕΚΤ δεν αλλάζει πολιτική για επιτόκια και QE
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της εξαγγελθείσας πορείας για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία προβλέπει αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και ιστορικά χαμηλά επιτόκια για αρκετό διάστημα μετά από αυτό για την αύξηση του πληθωρισμού.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος αλλαγής της εξαγγελθείσας πορείας για την πολιτική της ΕΚΤ, η οποία προβλέπει αγορές ομολόγων τουλάχιστον έως το τέλος του έτους και ιστορικά χαμηλά επιτόκια για αρκετό διάστημα μετά από αυτό για την αύξηση του πληθωρισμού.
«Δεν βλέπω λόγο για να αποκλίνουμε από τις ενδείξεις που δίνουμε σταθερά με τις εισαγωγικές δηλώσεις μας στις συνεντεύξεις Τύπου» δήλωσε ο Ντράγκι σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη.
«Πριν κάνουμε τις όποιες αλλαγές στις παραμέτρους της πολιτικής μας -τα επιτόκια, τις αγορές ομολόγων και την κατεύθυνση για το μέλλον- πρέπει να έχουμε επαρκή εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός θα συγκλίνει πράγματι προς τον στόχο μας σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και θα διατηρηθεί εκεί, ακόμη και με λιγότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική» επισήμανε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)




















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442