
Τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους σκλάβους
Ας το πάρουμε απόφαση
Κάποιος καλός άνθρωπος συνέκρινε το κόστος χρήσης ενός ρομπότ με εκείνο ενός σκλάβου, δηλαδή ενός ανθρώπου που εργάζεται μόνο για φαγητό και στέγη όπως θα έκανε αν ήταν πράγματι σκλάβος.
Το συμπέρασμα δυστυχώς είναι απογοητευτικό για τους ανθρώπους. Ακόμη και σε χώρες όπως η Κίνα, τα ρομπότ είναι πλέον φθηνότερα από τους άμισθους εργαζόμενους για πάρα πολλές εργασίες και θα γίνουν ακόμη πιο συμφέροντα για τον εργοδότη όσο περνάει ο καιρός.
Θα καταφέρει άραγε η ελληνική οικονομία να επιζήσει στον νέο κόσμο που έρχεται πουλώντας μόνο ήλιο και θάλασσα όπως κάνει τώρα; (Ναι γνωρίζω πως έχουμε και άλλες εξαγωγικές επιχειρήσεις αλλά όσο πάμε και τις χάνουμε.)
Κάποτε πρέπει επιτέλους να αντιγράψουμε τις επιτυχημένες χώρες αυτού του πλανήτη και να συνδέσουμε τα πανεπιστήμια με τις επιχειρήσεις ώστε να παράγουν γνώση και ευκαιρίες για δουλειά. Η φάμπρικα της παραγωγής πτυχιούχων χωρίς προσόντα για πρόσληψη στο δημόσιο τελείωσε πλέον.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής
Γιώργος Επιτήδειος
- ΑΑΔΕ: Νέα μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα – Υποχώρησε 61% σε έξι χρόνια
- H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]
- Πετρούτσι για το NBA Europe: «Το πρότζεκτ έχει ήδη ξεκινήσει»
- Ο Λίαμ Νίσον συμμετέχει σε ντοκιμαντέρ για τη διαφθορά στη φαρμακοβιομηχανία και τον βαφτίζουν «αντιεμβολιαστή»
- Γαλλία: Ευρώπη και Κίεβο ζητούν εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ πριν από τις διαπραγματεύσεις για το εδαφικό
- Μπλόκα: Ημέρα αποφάσεων για τους αγρότες με ανοιχτή την πόρτα το Μαξίμου και… μπάλες σανό
- Χιμένεθ: «Να μην επιτρέψουμε στους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού να καθορίσουν τις στιγμές του αγώνα»
- Φοινικούντα: Γιος πασίγνωστου επιχειρηματία ο συνεργός της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)









![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)






![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442