Ανακριτής ξεκινά έρευνα για το σκάνδαλο που βαραίνει τον Φιγιόν
Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε την Παρασκευή σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.
Ο οικονομικός εισαγγελέας ανέθεσε την Παρασκευή σε ανακριτή να ξεκινήσει έρευνα με επίκεντρο τις καταγγελίες ότι η σύζυγος του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν αποζημιώθηκε με μεγάλα ποσά για θέσεις απασχόλησης στις οποίες δεν εργάστηκε ποτέ.
Η απόφαση των εισαγγελέα να ξεκινήσει ένα νέο στάδιο ερευνών στην υπόθεση συνιστά πλήγμα για τον Φιγιόν, ο οποίος είδε τα ποσοστά του να μειώνονται, χάνοντας το status του επικρατέστερου υποψηφίου για τον προεδρικό θώκο, μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως της δημοσιότητας η γαλλική σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine, το επονομαζόμενο «Penelopegate».
Με την εμπλοκή ενός ανακριτή στη μέχρι σήμερα προκαταρκτική έρευνα που διεξαγόταν από την αστυνομία, οι αρχές αποκτούν πρόσβαση σε περισσότερα μέσα στην έρευνά τους. Ο ανακριτής έχει την εξουσία να ερευνά σε βάθος, χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως την παρακολούθηση τηλεφώνων ή να θέτει τους υπόπτους σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Ο δικαστικός λειτουργός θα μπορούσε να αποφασίσει να απορρίψει την υπόθεση, να θέσει τον ύποπτο υπό επίσημη έρευνα ή να τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.
Δεν είναι σαφές εάν η έρευνα θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές, την 23η Απριλίου και 7η Μαΐου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442