Ξεκίνησε η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών για μπλοκάκια με πρόστιμο 100 ευρώ
Άρχισε να «τρέχει» η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών με ημερομηνία 31/12/2016 για την οποία προβλέπεται επιβάρυνση 100 ευρώ, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν όσοι σκοπεύουν να κλείσουν τα βιβλία τους, μεταξύ των οποίων και φορολογούμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.
Άρχισε να «τρέχει» η εκπρόθεσμη διακοπή εργασιών με ημερομηνία 31/12/2016 για την οποία προβλέπεται επιβάρυνση 100 ευρώ, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή σχετικά με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν όσοι σκοπεύουν να κλείσουν τα βιβλία τους, μεταξύ των οποίων και φορολογούμενοι με μπλοκ παροχής υπηρεσιών.
Σύμφωνα με την νομοθεσία η διακοπή εργασιών με βάση τον πραγματικό χρόνο μπορεί να γίνει – υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαδικασία- εντός 30 ημερολογιακών ημερών χωρίς την επιβολή προστίμου. Δηλαδή όσοι φορολογούμενοι επιθυμούσαν να κλείσουν τα βιβλία τους με βάση πραγματικό χρόνο διακοπής 31-12-2016, μπορούσαν να το πράξουν χωρίς το πρόστιμο έως και την 30 Ιανουαρίου 2017.
Παράλληλα με βάση τις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας για να υπαχθεί κάποιος στις διατάξεις για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων και να υποβάλλει δήλωση διακοπής εργασιών με βάση πραγματικό χρόνο διακοπής στις 31-12-2016 χωρίς το πρόστιμο των 100 ευρώ, θα πρέπει να μην έχει εκδώσει κανένα στοιχείο μετά τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Επισημαίνεται ότι με βάση την ΠΟΛ 1009/19.1/2017 ορίζεται ότι στη ρύθμιση για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων μπορούν να υπαχθούν και οι δηλώσεις έναρξης, μεταβολής, μετάταξης και διακοπής εργασιών, υπό την προϋπόθεση ότι η προθεσμία υποβολής αυτών, έληγε μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας