Βρετανία: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία με την ΕΕ εντός δύο ετών
Η Βρετανία είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών που ορίζει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι. Το Λονδίνο σημειώνει ότι τα όσα διαμήνυσε στο Λονδίνο ο βρετανός πρέσβης στην ΕΕ -ότι η διαπραγμάτευση μπορεί να κρατήσει μία δεκαετία --και ακόμη και τότε, να αποτύχει- δεν αποτελούσαν δική του άποψη, αλλά «απόψεις άλλων».
Η Βρετανία είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να καταλήξει σε συμφωνία για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός του χρονοδιαγράμματος των δύο ετών που ορίζει το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβόνας, ανέφερε την Πέμπτη εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
Τα σχόλια αυτά ήρθαν μετά τις πληροφορίες που μετέδωσε το BBC ότι ο βρετανός πρεσβευτής στην ΕΕ, Άιβαν Ρότζερς, είπε στην κυβέρνηση ότι μία συμφωνία εμπορίου με την ΕΕ μετά το Brexit θα μπορούσε να είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης για δέκα χρόνια και παρ’ όλα αυτά θα μπορούσε να καταλήξει σε αποτυχία.
«Αυτή δεν είναι η άποψη του Σερ Άιβαν Ρότζερς, δεν είναι η άποψη της κυβέρνησης» είπε η εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην ΕΕ αποκάλυψε στην κυβέρνηση σχόλια άλλων.
Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο υφυπουργός Εμπορίου Μαρκ Γκαρνιέ, σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του BBC.
«Αυτό δεν διευκρινίζει απαραίτητα πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να προκύψει συμφωνία ελεύθερου εμπορίου. Είναι πολύ, πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να καθορίσουμε ακριβώς πόσος χρόνος θα χρειαστεί», είπε ο υφυπουργός ενώπιον του Κοινοβουλίου.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μέι σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ότι μπορεί να διαπραγματευτεί τη συμφωνία «εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει ήδη οριστεί».
Ο ίδιος τόνισε ότι το Λονδίνο επιθυμεί την «καλύτερη δυνατή» πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
Ο αρχικός οδικός χάρτης των διαβουλεύσεων για το Brexit βρίσκεται, μαζί με το προσφυγικό, στην κορυφή της ατζέντας της Ευρωπαϊκής Συνόδου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
- Η ενημέρωση ως φαστ φουντ – Το TikTok έγινε το κορυφαίο social για ειδήσεις μεταξύ νέων
- Χαμός στις ΗΠΑ με τον Λεμπρόν Τζέιμς
- Πολιτική θύελλα μετά τις απαξιωτικές δηλώσεις για διεθνείς οργανισμούς – «Ποιος ασκεί εξωτερική πολιτική σε αυτή τη χώρα;»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442