Τουρκία: Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της ΕΕ για την ελευθεροτυπία
Ξεκάθαρη περιφρόνηση για τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην τουρκική καταστολή στο τοπίο των ΜΜΕ δείχνει η Άγκυρα, με τον τούρκο πρωθυπουργό να διαμηνύει: «Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου, τις κόκκινες γραμμές τις βάζει ο λαός». Η τουρκική κυβέρνηση δείχνει πως προχωρά με την επιδίωξη επαναφοράς της θανατικής ποινής, σε συνεργασία με το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα, λέγοντας πως το μέτρο της θανατικής ποινής θα είναι «περιορισμένο».
Ξεκάθαρη περιφρόνηση για τις ευρωπαϊκές αντιδράσεις στην τουρκική καταστολή στο τοπίο των ΜΜΕ δείχνει η Άγκυρα, με τον τούρκο πρωθυπουργό να διαμηνύει: «Δεν μας νοιάζουν οι κόκκινες γραμμές της Ευρώπης για την ελευθερία του Τύπου, τις κόκκινες γραμμές τις βάζει ο λαός».
Η τουρκική κυβέρνηση δείχνει επίσης πως προχωρά με την επιδίωξη επαναφοράς της θανατικής ποινής, σε συνεργασία με το αντιπολιτευόμενο εθνικιστικό κόμμα, λέγοντας πως το μέτρο της θανατικής ποινής θα είναι «περιορισμένο».
Μιλώντας την Τρίτη στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αναφέρθηκε στα επικριτικά σχόλια του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, για την υπόθεση της Cumhuriyet.
«Αδερφέ, δεν μας ενδιαφέρουν οι κόκκινες γραμμές σου. Σε αυτό δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με τους ευρωπαίους φίλους μας, πάντα εγείρουν το ζήτημα της ελευθεροτυπίας στις κινήσεις μας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας» είπε ο Γιλντιρίμ.
Ο Μάρτιν Σουλτς είχε πει πως με τις συλλήψεις διευθυντικών στελεχών της εφημερίδας, η Τουρκία είχε περάσει «άλλη μία κόκκινη γραμμή». «Τις κόκκινες γραμμές τις βάζει ο λαός» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός την Τρίτη.
Ο Γιλντιρίμ αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα της επαναφοράς της θανατικής ποινής -άλλο ένα ζήτημα που έχει επίσης προκαλέσει ηχηρές επικρίσεις από την ευρωπαϊκή πλευρά- την οποία χαρακτήρισε ζήτημα που άπτεται της συνταγματικής αναθεώρησης (και άρα χρειάζεται ενισχυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία).
Ο τούρκος πρωθυπουργός έδειξε πως το κυβερνών κόμμα AKP υπολογίζει στη σύμφωνη γνώμη του εθνικιστικού MHP για την επαναφορά της θανατικής ποινής. «Εάν υπάρξει συμφωνία, το μέτρο θα είναι περιορισμένο» είπε ο Γιλντιρίμ, σημειώνοντας επίσης πως δεν θα έχει αναδρομική ισχύ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)








![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442