MotoGP – Αυστραλία 2016: Pole position για τον «παγκόσμιο» M. Marquez
O M. Marquez κυριάρχησε στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας, πραγματοποιώντας τη σωστή επιλογή εκαστικών. Στην 12η και την 15η θέση οι Lorenzo και Rossi.
Oι απρόβλεπτες μεταβολές του καιρού στην πίστα του Philip Island στην Αυστραλία επηρέασαν και τις κατατακτήριες δοκιμές, όπου ο M. Marquez ρισκάροντας με την επιλογή των ελαστικών ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος.
Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών καθυστέρησε να ξεκινήσει κατά μισή ώρα και όταν δόθηκε τελικά το πράσινο φως οι αναβάτες που συμμετείχαν στο Q1 –μεταξύ αυτών και οι Lorenzo-Rossi- κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το βρεγμένο οδόστρωμα.
Ο J. Lorenzo κατάφερε να πάρει την πρόκριση για το Q2, ο V. Rossi ωστόσο αποκλείστηκε μένοντας στην 15η θέση.
Στο Q2 η αγωνιστική γραμμή είχε αρχίσει να στεγνώνει, αυτή η εικόνα οδήγησε τον M. Marquez στην απόφαση να συνεχίσει με σλικ ελαστικά, μια επιλογή που αποδείχθηκε καθοριστική για τη συνέχεια, καθώς του χάρισε ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.
Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που ακολούθησαν το παράδειγμα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, παρόλα αυτά μόνο ο C. Crutchlow κατάφερε να κινηθεί στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Ισπανό, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.
Την πρώτη σειρά της εκκίνησης του αυριανού αγώνα συμπληρώνει ο P. Espargaro, καθώς τα «μεγάλα» ονόματα του πρωταθλήματος δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στις ευμετάβλητες συνθήκες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας