Στα χέρια της Αστυνομίας τρεις για τη ληστεία και ασέλγεια εντός του ΑΠΘ
Επτά άτομα, υπήκοοι Συρίας, Αλγερίας και δυτικής Σαχάρας ηλικίας 16-44 ετών, συνελήφθησαν την Κυριακή στη Θεσαλονίκη μετά τη ληστεία και την ασέλγεια σε βάρος νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.
Επτά άτομα, υπήκοοι Συρίας, Αλγερίας και δυτικής Σαχάρας ηλικίας 16-44 ετών, συνελήφθησαν την Κυριακή στη Θεσαλονίκη μετά τη ληστεία και την ασέλγεια σε βάρος νεαρής γυναίκας μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.
Προηγήθηκε καταγγελία από 20χρονο και 23χρονη, σύμφωνα με την οποία χθες τα ξημερώματα (06.00) τρεις άγνωστοι, με τη χρήση σωματικής βίας, τους λήστεψαν, αφαιρώντας τα κινητά τηλέφωνά τους και 30 ευρώ, και κατόπιν εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις την κοπέλα.
Μετά από έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ταυτοποιήθηκαν αρχικά τα στοιχεία ενός εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση. Ακολούθησε έρευνα σε σπίτι στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονταν οι επτά αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και οι τρεις φερόμενοι ως δράστες του περιστατικού, Αλγερινός και Σύροι, ηλικίας 17, 20 και 27 ετών.
Σε έρευνα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 962,9 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, μέρος του οποίου ήταν διαμοιρασμένο σε 14 μικροδέματα πρόσφορα για εμπορία, δύο ζυγαριές ακριβείας, 5.670 ευρώ, 11 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και οκτώ κάρτες sim, χρυσαφικά-κοσμήματα άγνωστης προέλευσης, αποδεικτικό μεταφοράς 3.550 ευρώ και πορτοφόλι που περιείχε προσωπικό έγγραφο έλληνα πολίτη.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, ένας εκ των συλληφθέντων αντιστάθηκε σθεναρά, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του, χωρίς τελικά να καταφέρει να διαφύγει.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, οι τρεις δράστες της ληστείας και ασέλγειας, βραδινές ώρες του Σαββάτου προς Κυριακή, άρπαξαν δύο τσάντες από ισάριθμες γυναίκες, και πάλι εντός των χώρων του ΑΠΘ. Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε σε σπίτι που είχε μισθώσει ένας εκ των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν άλλα 1.077 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, 4.300 ευρώ και δύο ρολόγια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για ομαδικό βιασμό, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.