Παππάς: Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους «4» την άδεια
«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Δεν είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε σε κανέναν από τους τέσσερις ότι θα πάρει την άδεια, συντρέχουν και άλλες προϋποθέσεις» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων για τις τηλεοπτικές άδειες.
«Σε κάθε σημείο αυτή η διαδικασία δοκιμάζεται. Όταν λοιπόν την Δευτέρα έχουμε την καταβολή των χρημάτων αυτό θα είναι περιουσία της διαδικασίας» υπογράμμισε ο κ. Παππάς και αναφέρθηκε σε μια «πραγματικότητα όπου θα έχουμε νόμιμες άδειες για πρώτη φορά» ενώ είπε ότι στην «Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας».
Αναφερόμενος στο περιστατικό στη Νέα Υόρκη με τους δύο δημοσιογράφους είπε: «δεν είμαι πολύ σίγουρος αν φταίνε οι δημοσιογράφοι ή οι ιδιοκτήτες των μέσων. Υπόθεση εργασίας, η πιο σοβαρή και πιθανολογούμενη είναι ότι λειτούργησαν κατόπιν οδηγιών».
Επίσης, τόνισε ότι «Το δελτίο ειδήσεων του ΣKAI είναι τα επιχειρήματα του κ. Αλαφούζου, το δελτίο του Alpha είναι τα επιχειρήματα του κ. Κοντομηνά, το δελτίο του Star είναι τα επιχειρήματα του κ. Βαρδινογιάννη»
«Έχουν εξαντληθεί τα επιχειρήματα για την αρτιότητα και τη διαφάνεια του διαγωνισμού» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κ.Καλογρίτσα και πρόσθεσε «θα εξεταστούν όλες οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί».
Σε όσους αναφέρουν ότι η υπόθεση Καλογρίτσα, είναι το Βατοπέδι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς απάντησε «τους εύχομαι καλή τύχη».
Διευκρίνισε ότι «μετά τον διάρκειας 15 ημερών έλεγχο, θα έχουμε την οριστικοποίηση των υπερθεματιστών, εφόσον καταβληθούν τα χρήματα».
«Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο»
Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Αυτός ο διαγωνισμός είχε αλλεπάλληλα φίλτρα τα οποία οι πολιτικοί μας αντίπαλοι που εξαπολύουν εμετούς υπερασπιζόμενοι συμφέροντα δικά τους δεν ομολογούν. Τώρα είμαστε στο στάδιο να εξετάσουμε τις ενστάσεις. Υπάρχει ενδεχόμενο να μην περάσουν στην επόμενη φάση κάποιοι από τους υπερθεματιστές.
» Αν δεν είναι εντάξει κάποιος φεύγει το επόμενο δευτερόλεπτο. Εμείς δεν είμαστε σκιτζήδες. Στην Ελλάδα έχει συντελεστεί αυτά τα χρόνια μια αεροπειρατεία. Πήραν με σκοτεινό τρόπο τον αέρα της χώρας.»
Σε ερώτηση αν ένας υπερθεματιστής και μέτοχος μπορεί να δανειστεί από ναυτιλιακή και να το εμφανίσει στο πόθεν έσχες απάντησε ότι καλείται να αποδείξει αν έχει τα οικονομικά μέσα για να ανταποκριθεί στο τίμημα.
Είπε ωστόσο ότι εγείρονται ερωτηματικά για το εάν κάποιος έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί οικονομικά όταν έχουν μπλοκαριστεί οι λογαριασμοί του.
«Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου» επεσήμανε σε άλλο σημείο ενώ «Απευθυνόμενος σε εχθρούς και φίλους» είπε ότι «Κάνουν λάθος εάν νομίζουν ότι η Γενική Γραμματεία ενημέρωσης και ο υπουργός Επικρατείας ασκούν πολιτική Παππά. Η πολιτική είναι κυβερνητική».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πυρηνικά: Οι συμφωνίες ελέγχου διάδοσης όπλων οδεύουν προς τέλμα το 2026 – Αυξάνεται ο κίνδυνος κρίσης
- Δύο λέξεις που πρέπει να αποφύγετε στη λίστα με τους στόχους σας για το 2026
- «Κίτρινος πυρετός» στο ηλεκτρονικό εμπόριο – Τα στατιστικά της «απόβασης» στο… «ελληνικό καλάθι»
- Νέο ξέσπασμα του Αντετοκούνμπο: «Είμαι εδώ, μην μου κάνεις αυτή την ερώτηση, είναι ασέβεια…» (vid)
- Κρήτη: Μεθυσμένος άνδρας έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε – Τη σορό του εντόπισαν πολίτες
- Πώς η κουλτούρα και τα social media γίνονται ο «Δούρειος Ίππος» της ακροδεξιάς
- Γερμανία: Υπέρ της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος τέσσερις στους πέντε πολίτες
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της Κυριακής (28/12): Δράση με Premier League και Κόπα Άφρικα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442