
Σταθάκης: Ανάπτυξη 2,7% στο δωδεκάμηνο Ιούνιος 2016 – Ιούνιος 2017
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής και η οικονομία γυρίζει εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Όπως είπε, σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 - Ιούνιος 2017, η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7%. Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση, ανέφερε ότι θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και η δόση των 2,8 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί το πρώτο 15μερο του Οκτωβρίου.
Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σημείο καμπής και η οικονομία γυρίζει εξέφρασε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Όπως είπε, σε δωδεκάμηνη βάση, Ιούνιος 2016 – Ιούνιος 2017, η οικονομία θα αυξηθεί κατά 2,7%.
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, τόνισε πως το δεύτερο τρίμηνο υπήρξε άνοδος 0,2% και πως οι εκτιμήσεις είναι ότι και το τρίτο τρίμηνο θα είναι ανοδικό. Επισήμανε πως το τέταρτο τρίμηνο είναι κρίσιμο και ότι αν έχει θετικό πρόσημο τότε με τρία συνεχόμενα τρίμηνα με θετικό πρόσημο σημαίνει ότι η οικονομία μπαίνει στην ανάπτυξη.
Γι’ αυτό, είπε ο κ. Σταθάκης, η κυβέρνηση σημειώνει ότι βρισκόμαστε σε σημείο καμπής που γυρίζει η οικονομία. Υπογράμμισε πως υπάρχουν ενδείξεις με τις εξαγωγές, την σταθερή αύξηση της απασχόλησης και άλλους δείκτες που δείχνουν ότι η οικονομία γυρίζει.
Τόνισε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί τέλος Σεπτεμβρίου και πως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου θα εκταμιευθούν τα 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης. Σημείωσε, δε, πως δεν έχει στην ατζέντα του στη διαπραγμάτευση θέμα για τις ασφαλιστικές εισφορές ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών.
Για τις τράπεζες ανέφερε ότι σύντομα θα οριστούν οι διοικήσεις και πως πλέον δανείζονται από την ΕΚΤ με τους ίδιους όρους όπως οι άλλες τράπεζες ενώ σημείωσε ότι η χρηματοδότηση της οικονομίας συνδυάζεται και με το θέμα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων.
Ανέφερε ότι έχουν ψηφιστεί τα απαραίτητα εργαλεία και πως η Τράπεζα της Ελλάδας πλέον είναι αρμόδια για να δώσει τις άδειες στις εταιρείες που θα διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια.
Παρατήρησε, τέλος, ότι εκκρεμεί για τη δεύτερη αξιολόγηση η ρύθμιση για τα χρέη επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοβαρό επεισόδιο βίας ανηλίκων στην Πάτρα – Συνελήφθη 17χρονος
- Παγκόσμια Ημέρα Νερού: Η σημασία του νερού ως θεμέλιο ζωής και η δέσμευση για τη διαφύλαξή του
- Τι είπε ο Μίλερ-ΜακΙντάιρ για τα σενάρια για το μέλλον του
- Ο Κερτ Ράσελ και η Γκόλντι Χον ξεκίνησαν σχέση απλά για να περνάνε καλά
- Ο πρωθυπουργός των μεγάλων μεταρρυθμίσεων και της ιστορικής ήττας: Ποιος ήταν ο Λιονέλ Ζοσπέν
- HELLO!: Κυκλοφορεί εκτάκτως αυτή την Τρίτη
- Νέα Υόρκη: Συγκλονιστικό ηχητικό από τη σύγκρουση με τους δύο νεκρούς – «Τα έκανα θάλασσα»
- Μεγάλη Εικόνα: Εκτάκτως τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 00.40
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442