Ο σημαιοφόρος από την Τόνγκα που αναστάτωσε το Μαρακανά
Tο βασίλειο της Τόνγκα βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ασφαλώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους περισσότερους. Αρκετοί, πάντως, μπορεί και να το αναζήτησαν μετά την εμφάνιση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.
Tο βασίλειο της Τόνγκα βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό και ασφαλώς δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στους περισσότερους. Αρκετοί, πάντως, μπορεί και να το αναζήτησαν μετά την εμφάνιση του σημαιοφόρου στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο.
Στο Μαρακανά έκανε την εμφάνισή του ο 32χρονος Πίτα Νίκολας Ταουφατοφουτόα, κρατώντας περήφανα τη σημαία των Νήσων.
Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, πασαλειμμένος με λάδι, φορούσε την παραδοσιακή «φούστα» και σαγιονάρες.
Είχε φροντίσει μάλιστα να προϊδεάσει τους οπαδούς του στα κοινωνικά δίκτυα, λίγο πριν βγει για την παρέλαση των ομάδων: «Μην το χάσετε» τους είπε….
Ο 32χρονος είναι αθλητής του Τάε Κβο Ντο και ελπίζει να κερδίσει μετάλλιο για τα Νησιά. Γεννήθηκε στην Αυστραλία, αλλά προτίμησε να αγωνιστεί με την Τόνγκα, ώστε να τιμήσει την καταγωγή του πατέρα του.
Η ολυμπιακή αποστολή αποτελείται από επτά αθλητές. Για την ιστορία, η χώρα έχει κερδίσει ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς: ήταν το 1996 στην Ατλάντα στην πυγμαχία.
Προπονείται και ζει στη Νέα Ζηλανδία. Για να βρεθεί στο Ρίο έπρεπε ασφαλώς να προκριθεί, αλλά και να έχει χρήματα για την προετοιμασία.
Αυτό το δεύτερο το πέτυχε κυρίως χάρη στο διαδίκτυο, όπου μέσω του generosity.com συγκέντρωσε σχεδόν 6.500 δολάρια. Δεν ήταν τα χρήματα που ανέμενε, αλλά μια καλή αρχή.
Η εμφάνισή του στην τελετή έναρξης τον έκανε πιο γνωστό στον πλανήτη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Instagram απέκτησε χιλιάδες νέους followers μέσα σε λίγα λεπτά…
Η επόμενή του εμφάνιση θα είναι στις 19 Αυγούστου, στο αγωνιστικό πλέον κομμάτι. Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για μια καλή εμφάνιση, ίσως και μετάλλιο.
Τόσο αισιόδοξος που πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε επισκεφθεί το Μουσείο Τάε Κβο Ντο της Νοτίου Κορέας είχε γράψει στο βιβλίο επισκεπτών:
«Πίτα Ταουφατοφούα, Τόνγκα. Μελλοντικός Ολυμπιονίκης.»
Επιμέλεια: Απόστολος Ρουμπάνης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442