Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα Nissan Leaf για... αγώνες

Ένα Nissan Leaf για… αγώνες

Μηχανικοί της Nissan από το ευρωπαϊκό κέντρο καινοτομίας της φίρμας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια αναβαθμισμένη εκδοχή του Leaf με διπλάσιας απόδοσης μπαταρίες, και ορίζοντα το ισπανικό πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού Ecoseries.


Μηχανικοί της Nissan από το τεχνικό κέντρο καινοτομίας της ιαπωνικής φίρμας στη Βαρκελώνη αποφάσισαν να καταπιαστούν στον ελεύθερο χρόνο τους με το εμβληματικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της φίρμας, Leaf δημιουργώντας μια αγωνιστική –και πάντα ηλεκτροκίνητη- εκδοχή του με μπαταρίες των οποίων η απόδοση έχει αυξηθεί κατά 75%.

Ως αποτέλεσμα των βελτιώσεων η απόδοση των μπαταριών οι οποίες είναι διπλάσιες σε μέγεθος σε σχέση με αυτές που εξοπλίζουν το σημερινό, γνωστό Leaf, έχει αυξηθεί στις 48 KWh, αντί των 24KWh που εξοπλίζουν την «πολιτική» έκδοση του ηλεκτροκίνητου μοντέλου η οποία προσφέρει 135 χλμ. αυτονομίας στη βασική της έκδοσης και 200 χλμ. στην κορυφαία έκδοση. Σύμφωνα με τις συστάσεις, η αυτονομία στην περίπτωση του νέου αυτού πρωτότυπου Nissan Leaf διαμορφώνεται σε 349 χλμ.

Το πρωτότυπο Nissan Leaf, το οποίο οι μηχανικοί που το δημιούργησαν, ονομάζουν «Cocoon» θα λάβει μέρος στο ισπανικό πρωτάθλημα ECOseries το οποίο εστιάζει περισσότερο στην αποδοτικότητα των αυτοκινήτων που αγωνίζονται παρά στις αμιγείς επιδόσεις ταχύτητας.

Υπό αυτό το σκεπτικό και σε ό,τι αφορά τις ανεπίσημες πληροφορίες που κυκλοφορούν για τη νέα γενιά του Leaf, αναμένεται να προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις αυτονομίας η οποία θα διαμορφωθεί κοντά στα 340 χλμ. χάρη στις νέας γενιάς μπαταρίες με τις οποίες θα εξοπλίζεται απόδοσης kWh. Δυναμικότερη αναμένεται να είναι και η σχεδίασή του η οποία επιραστεί απο το IDS Concept το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση του Τόκυο στα τέλη του 2015.

Αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις για την υιοθέτηση της τεχνολογίας των μπαταριών από τα Nissan Leaf παραγωγής του μέλλοντος, η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σίγουρα ευοίωνη για το επόμενο Leaf και την αυτονομία του.

Εξάλλου, όπως επισήμανε, σχολιάζοντας το εγχείρημα, ο Gareth Dunsmore επικεφαλής του τομέα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan για την Ευρώπη: «Ως πρωτοπόρος στη διάθεση ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, η Nissan παραμένει συνεπής στην καινοτομία και στην εξέλιξη της τεχνολογίας της ούτως ώστε να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό της ρόλο, στην μείωση των εκπομπών ρύπων και στην προώθηση οχημάτων μηδενικών εκπομπών».

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική φίρμα πρωτοσύστησε το Leaf το 2010 ως το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα μαζικής παραγωγής και έχει δεσμευτεί για την συνεχή βελτίωση της ηλεκτροκίνητης τεχνολογίας με στόχο την καθιέρωσή της προς ένα αποδοτικότερο μέλλον.

auto.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024