«Καλωσήλθατε στην κόλαση»: Αστυνομικοί διαδηλώνουν ενώπιον τουριστών στο Ρίο
Με πανό όπου αναγράφεται στα αγγλικά το σύνθημα «καλωσήλθατε στην κόλαση» υποδέχθηκαν τη Δευτέρα τους άρτι αφιχθέντες τουρίστες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο Βραζιλιάνοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαδηλώνουν καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.
Με πανό όπου αναγράφεται στα αγγλικά το σύνθημα «καλωσήλθατε στην κόλαση» υποδέχθηκαν τη Δευτέρα τους άρτι αφιχθέντες τουρίστες στο διεθνές αεροδρόμιο του Ρίο Βραζιλιάνοι αστυνομικοί, οι οποίοι διαδηλώνουν καταγγέλλοντας καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες, μόλις έναν μήνα πριν ανέβει η «αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων (5η έως 21η Αυγούστου), όπου θα συρρεύσουν στην πόλη μισό εκατομμύριο τουρίστες και περισσότεροι από 10.000 αθλητές.
Σε άλλα πανό μπορούσε κανείς να διαβάσει:
«Οι αστυνομικοί και οι πυροσβέστες δεν έχουν πληρωθεί. Όποιος επισκέπτεται το Ρίο δεν είναι ασφαλής».
Την ίδια ώρα οι διαδηλωτές φώναζαν «καλωσήλθατε στην Κόλαση!».
Οι αστυνομικοί είχαν επίσης παρατάξει στην αίθουσα των αφίξεων ανδρείκελα τα οποία είχαν ντύσει με στολές αναπαριστώντας στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν φέτος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ ένα πανό έγραφε: «Να μην ανησυχείτε, μονάχα 59 αστυνομικοί σκοτώθηκαν αυτό το έτος των Ολυμπιακών Αγώνων».
Μια αστυνομικός που είχε βάψει τα χέρια και το πρόσωπό της με κόκκινη μπογιά που παρέπεμπε σε αίμα, κρατούσε κούκλα, η οποία φόραγε μπλούζα με το σύνθημα «SOS police».
Η αστυνομία του Ρίο ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή των μισθών της εδώ και τουλάχιστον 2 μήνες.
Η πολιτεία του Ρίο διανύει σοβαρή δημοσιονομική κρίση. Την περασμένη εβδομάδα η Μπραζίλια ενέκρινε ένα σχέδιο διάσωσης για την εκταμίευση 833 εκατομμυρίων ευρώ και οι καθυστερούμενοι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων αναμένεται να καταβληθούν αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Τύπο.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας