Θεραπεία αντισωμάτων καθυστερεί την επανεμφάνιση του ιού HIV
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν επιτυχώς μια νέα θεραπεία αντισωμάτων, η οποία κρατά υπό έλεγχο τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, ακόμη και όταν διακόπτεται η αντιρετροϊκή θεραπεία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Nature.
Αμερικανοί ερευνητές ανακοίνωσαν ότι δοκίμασαν επιτυχώς μια νέα θεραπεία αντισωμάτων, η οποία κρατά υπό έλεγχο τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, ακόμη και όταν διακόπτεται η αντιρετροϊκή θεραπεία, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο Nature.
Τα αποτελέσματα αφορούν κλινική δοκιμή φάσης 2α, που πραγματοποιήθηκε σε 13 ασθενείς με HIV-1, στους οποίους χορηγήθηκε το αντίσωμα 3BNC117.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ της Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Δρ Μίχελ Νουσεντσβάιγκ, χορήγησαν το συγκεκριμένο αντίσωμα τέσσερις φορές, με ενδιάμεσα διαλείμματα διάρκειας δύο εβδομάδων.
Παρατήρησαν λοιπόν, ότι η θεραπεία συντέλεσε σε σημαντική καθυστέρηση της επανεμφάνισης του ιού HIV, ο οποίος επανεμφανίσθηκε μετά από σχεδόν δέκα εβδομάδες κατά μέσο όρο, έναντι μόνο 2,6 εβδομάδων σε όσους δεν είχαν λάβει το αντίσωμα.
Οι ερευνητές δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η νέα θεραπεία μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο για την πρόληψη και θεραπεία του HIV.
Ωστόσο, χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να δουν οι επιστήμονες κατά πόσο το εν λόγω αντίσωμα μπορεί να επηρεάσει το μέγεθος και τη σύνθεση των αποθηκών του ιού, όπου παραμένει σε ύπνωση.
Ως γνωστόν, οι ασθενείς με AIDS λαμβάνουν αντιρετροϊκά φάρμακα που κρατούν υπό έλεγχο τη νόσο, όταν όμως διακόπτουν τη θεραπεία, ο ιός επανεμφανίζεται από τις κρυψώνες του στο σώμα των ασθενών.
Επιμέλεια: Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)

































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)



















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442