Ολυμπιακοί του Ρίο: Σκότωσαν τζάγκουαρ σε λαμπαδηδρομία
Άσχημη κατάληξη είχε τελετή λαμπαδηδρομίας στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Στην τελετή είχε χρησιμοποιηθεί και ένα θηλυκό τζάγκουαρ, το οποίο όμως ξέφυγε και επιτέθηκε σε στρατιώτη -με κατάληξη να πυροβολείται θανάσιμα επί τόπου. Τα ηρεμιστικά βέλη που είχαν προηγηθεί δεν είχαν αποτέλεσμα. Η ολυμπιακή επιτροπή αναγνώρισε πως ήταν εξαρχής λάθος που χρησιμοποιήθηκε τζάγκουαρ στην τελετή.
Άσχημη κατάληξη είχε τελετή λαμπαδηδρομίας στη Βραζιλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο: Στην τελετή είχε χρησιμοποιηθεί και ένα θηλυκό τζάγκουαρ, το οποίο όμως ξέφυγε και επιτέθηκε σε στρατιώτη -με κατάληξη να πυροβολείται θανάσιμα επί τόπου. Τα ηρεμιστικά βέλη που είχαν προηγηθεί δεν είχαν αποτέλεσμα.
Η ολυμπιακή επιτροπή αναγνώρισε πως ήταν εξαρχής λάθος που χρησιμοποιήθηκε τζάγκουαρ στην τελετή.
Τα τζάγκουαρ θεωρούνται είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση στη νότια Αμερική (έχουν ήδη εξαφανιστεί σε Ουρουγουάη και Ελ Σαλβαδόρ). Η ολυμπιακή ομάδα της οικοδέσποινας Βραζιλίας έχει ως μασκότ ένα χαμογελαστό τζάγκουαρ (εν ονόματι «Τζίνγκα»).
Το περιστατικό συνέβη σε κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης που έχει και εγκαταστάσεις για άγρια ζώα, στο οποίο γινόταν τη Δευτέρα τελετή λαμπαδηδρομίας.
Στρατιώτες είχαν το τζάγκουαρ, την «Τζούμα», δεμένο κατά την τελετή, όμως στη συνέχεια το ζώο κατάφερε να ξεφύγει προς την πλευρά του κήπου. Ομάδα στρατιωτών στάλθηκε για να το πιάσει και όταν ένας από τους στρατιώτες βρέθηκε μπροστά στο τζάγκουαρ, το ζώο όρμησε προς το μέρος του.
Οι υπόλοιποι στρατιώτες έριξαν βέλη με αναισθητικό και πέτυχαν το ζώο, όμως αυτό δεν αρκούσε για να το σταματήσει. Έτσι, αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν το τζάγκουαρ στο κεφάλι.
«Κάναμε λάθος που επιτρέψαμε η ολυμπιακή φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, να παρουσιαστεί δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο» ανέφερε στη συνέχεια η ολυμπιακή επιτροπή σε ανακοίνωσή της στο Facebook.
Το περιστατικό προκάλεσε αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων, μεταξύ άλλων της βραζιλιανικής AFU ή της αμερικανικής PETA, που επανέλαβαν την έκκλησή τους να μην χρησιμοποιούνται άγρια ζώα σε επιδείξεις, λέγοντας πως η πρακτική είναι επικίνδυνη και για τα ίδια και τους ανθρώπους που τα πλαισιώνουν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Με προβλήματα η Βαλένθια κόντρα στον Ολυμπιακό
- Νίκος Δήμου: Ο πραγματικός ήρωας είναι τραγική μορφή
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του MEGA
- Shein, Temu: Το μεγάλο… κόλπο με το χαράτσι των 3 ευρώ στα δέματα από Κίνα
- Τσαγκαράκης: Νέες καταγγελίες για τον γκαλερίστα – «Είδα τα κοσμήματα μου να πωλούνται σε άλλη τιμή»
- Η απάντηση του Νάναλι: «Είμαι καλύτερος από πολλούς παίκτες της Euroleague»
- «Φρικτή αλλά αστεία» – Μια αποκάλυψη της Λάιζα Μινέλι για τη μητέρα της, Τζούντι Γκάρλαντ
- Γιάννης Παναγόπουλος: Στο αρχείο η δικογραφία για το πόθεν έσχες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![«Σωσίβιο» η ρύθμιση για το ελβετικό φράγκο [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/claudio-schwarz-K0oN3uwvuEw-unsplash-127x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/jocke-wulcan-N_9yLWF3ikU-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442