Η αιγυπτιακή δικαιοσύνη φρέναρε την παραχώρηση δύο νησιών στο Ριάντ
Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη ακύρωσε το «δώρο» της κυβέρνησης του Αλ Σίσι προς τη Σαουδική Αραβία, τα δύο μικρά νησιά σε στρατηγικό σημείο της Ερυθράς Θάλασσας, αμφισβητώντας τη δυνατότητα παραχώρησης στο Ριάντ «αιγυπτιακών εδαφών».
Η αιγυπτιακή Δικαιοσύνη ακύρωσε το «δώρο» της κυβέρνησης προς τη Σαουδική Αραβία, τα δύο νησιά στην Ερυθρά Θάλασσα, αμφισβητώντας τη δυνατότητα παραχώρησης στο Ριάντ «αιγυπτιακών εδαφών». {{{ map }}} Η επιστροφή των δύο ακατοίκητων νησιών Τιράν και Σαναφίρ, που είχε ανακοινωθεί με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Κάιρο τον σαουδάραβα βασιλιά Σαλμάν, είχε προκαλέσει κατακραυγή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης του προέδρου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι.
Αντιμέτωπη με την κατακραυγή, η κυβέρνηση είχε διευκρινίσει ότι τα νησιά ανήκαν στο Ριάντ και πως η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει το 1950 από το Κάιρο να διασφαλίσει την προστασία τους.
Τα δύο νησάκια βρίσκονται σε ένα ιδιαίτερα στρατηγικό σημείο: νότια της Χερσονήσου του Σινά, στην είσοδο του Κόλπου του Άκαμπα, της μόνης εξόδου που έχουν Ιορδανία και Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα.
Τα είχε δε καταλάβει το 1949 ο Γκαμάλ Νάσερ με την υποστήριξη τότε του Ριάντ, στο πλαίσιο του πρώτου Αραβο-ισραηλινού Πολέμου (1948-1949).
Ο στρατηγικός τους ρόλος φάνηκε και το 1967, όταν ο Νάσερ επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό στο Ισραήλ, λίγο πριν τον Πόλεμο των Έξι Ημερών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας