Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Πλήθος κόσμου στο Athens Pride στην Κλαυθμώνος
To Athens Pride ξανά στην Κλαυθμώνος, κάθε χρόνο από το 2005

Πλήθος κόσμου στο Athens Pride στην Κλαυθμώνος

Το κέντρο της Αθήνας βάφτηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου το απόγευμα του Σαββάτου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στη Γιορτή Υπερηφάνειας για ενδέκατη χρονιά. Η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος ολοκληρώθηκε με την πορεία του Athens Pride στο Σύνταγμα.

Το κέντρο της Αθήνας βάφτηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου το απόγευμα του Σαββάτου, με πλήθος κόσμου να δίνει το «παρών» στη Γιορτή Υπερηφάνειας για ενδέκατη χρονιά.

Η συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος έκλεισε με την πορεία του Athens Pride στο Σύνταγμα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να καταπολεμήσει τις διακρίσεις σε βάρος ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών, αμφιφυλόφιλων και τρανς και να μεγιστοποιήσει το πόσο «ορατοί» είναι στην κοινωνία, προωθώντας τα δικαιώματά τους.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, κηρύσσοντας την έναρξη του Athens Pride, δεσμεύτηκε ότι του χρόνου θα παραχωρήσει την πλατεία Συντάγματος για τη διοργάνωση. Επίσης, υπογράμμισε ότι «όταν πριν από μερικούς μήνες υπέγραψα το πρώτο σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομόφυλου ζευγαριού στην Αθήνα, ένιωσα ότι γυρίζει μια σελίδα για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

Το φετινό φεστιβάλ στήριξαν και φέτος διπλωμάτες από τις πρεσβείες της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, του Καναδά, της Χιλής, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιρλανδίας, του Ισραήλ, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σλοβενίας, της Σουηδίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Το «παρών» στη διοργάνωση έδωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος ακολούθως δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Ελπίζω να υπάρξει η χρονιά που δεν θα χρειαστεί να γίνονται παρελάσεις υπερηφάνειας. Αλλά φοβάμαι ότι για μερικά χρόνια ακόμα θα πρέπει να υπάρχουν δυναμικές εκδηλώσεις για να καταλάβουν και οι συντηρητικοί ότι είναι δικαίωμα όλων ο αυτοπροσδιορισμός».

Επίσης, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου (η Περιφέρεια έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της) και η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024