Γιούνκερ: Σε περίπτωση Brexit, η Βρετανία γίνεται τρίτη χώρα
Ξεκάθαρο μήνυμα στο Λονδίνο στέλνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στη γαλλική Le Monde. «Η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την θέση της ως τρίτης χώρας σε περίπτωση Brexit» ξεκαθαρίζει.
Η Βρετανία θα είναι υποχρεωμένη να αποδεχθεί την θέση της ως τρίτης χώρας σε περίπτωση Brexit, δηλώνει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην Le Monde.
Ο κ. Γιούνκερ είναι «πεπεισμένος» ότι η Ευρώπη θα καταφέρει να αντεπεξέλθει σε περίπτωση Brexit, λέει: « Είμαι σίγουρος ότι «οι αποστάτες» δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές τις αγκάλες. Εάν οι Βρετανοί πουν όχι (στην Ευρώπη), πράγμα που δεν ελπίζω, η κοινοτική ζωή δεν θα συνεχισθεί όπως πριν. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποδεχθεί να αντιμετωπισθεί ως ένα τρίτο κράτος χωρίς να του κάνουμε χάρες […] δεν είναι απειλή, όμως οι σχέσεις μας δεν θα είναι ίδιες με τις σημερινές», προειδοποιεί.
Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες «δεν έχουν Σχέδιο Β» για τη σταθεροποίηση της λίρας στην περίπτωση που η Βρετανία αποχωρήσει από την ΕΕ.
Ο Μοσκοβισί, που μίλησε σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι που συμμετέχουν στη συνάντηση επιθυμούν η Βρετανία να παραμείνει μέλος της ΕΕ.
«Δεν έχουμε σχέδιο Β για το Brexit», δήλωσε ο Μοσκοβισί. «Το μόνο μας σχέδιο είναι η Βρετανία να παραμείνει στην Ενωμένη Ευρώπη» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442