Κουτσούμπας: Ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει αυτό το αντιλαϊκό πακέτο
«Δεν τελειώσαμε, στην αρχή βρισκόμαστε. Ο ελληνικός λαός δεν θα νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτό το αντιλαϊκό πακέτο και τότε δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε, εσείς και όσοι το ψήφισαν μαζί σας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας.
«Δεν τελειώσαμε, στην αρχή βρισκόμαστε. Ο ελληνικός λαός δεν θα νομιμοποιήσει στη συνείδησή του αυτό το αντιλαϊκό πακέτο και τότε δεν θα ξέρετε που να κρυφτείτε, εσείς και όσοι το ψήφισαν μαζί σας» δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Μία του κλέφτη πέρυσι το Γενάρη, δυο του κλέφτη πέρυσι το Σεπτέμβρη και, όπως λέει και ο λαός μας, τρεις και την κακή σας μέρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση «ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
«Η συνολική στάση σας τελευταία ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας, αποδεικνύει ότι δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να φέρετε σε πέρας την αποστολή που σας έχει αναθέσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι εταίροι σας τύπου Μέρκελ, Ολάντ και σία για να τσακίσετε ό,τι έχει ακόμη απομείνει όρθιο από εργατικά λαϊκά δικαιώματα, διαχειριζόμενοι ταυτόχρονα και τις λαϊκές αντιδράσεις ώστε να εκτονωθούν γρήγορα εν μέσω γιορτών και για να συνεχίσετε απρόσκοπτα την προδιαγεγραμμένη πορεία σας προς το τέταρτο μνημόνιο, τον αυτόματο ή ημιαυτόματο κόφτη που ετοιμάζετε για το επόμενο διάστημα» ανέφερε.
Ο γγ του ΚΚΕ καυυτηρίασε το χρόνο που επέλεξε η κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή το ασφαλιστικό.
«Φέρατε το νομοσχέδιο στην Ολομέλεια εν μία νυκτί (…) Επιδιώκετε να βάλετε αυτή τη Βουλή εκβιαστικά να σας αβαντάρει στις διαπραγματεύσεις με τα κοράκια, γιατί έτσι όπως τα κάνατε, δεν σας έχετε μείνει τίποτα άλλο πλέον παρά να αναζητάτε συνενόχους στο συνεχές έγκλημα που διαπράττετε κατά του ελληνικού λαού, βάζοντάς τον να ματώνει, να υποφέρει, να φυτοζωεί για τα μεγάλα συμφέροντα» τόνισε.
Τέλος ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για «κάλπικη αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ» σχετικά «με το ποιος είναι ο λιγότερο επώδυνος τρόπος για τη νέα σφαγή του λαού: η νέα αύξηση της φοροαφαίμαξης ή νέα μείωση των κρατικών δαπανών για την κοινωνική πολιτική;».
«Όσες ατάκες, όσες φραστικές κορώνες και αν ανταλλάξουν τις επόμενες ώρες ο κ. Τσίπρας με τον κ. Μητσοτάκη, δεν μπορούν να κρύψουν την βαθιά συμφωνία τους, στην πολιτική που σφαγιάζει το λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου» είπε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
- ΕΕ: Η Σύνοδος Κορυφής για τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξει συμφωνία
- Άρτα: Σοβαρό τροχαίο με ανατροπή νταλίκας που μετέφερε λάδια στην Ιονία Οδό – Εγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)









![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-125x85.jpg)




![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-5-315x220.jpg)













![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes-6-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442