Η Γαλλία απήγγειλε κατηγορίες στον Σαλάχ Αμπντεσλάμ
O Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο σημαντικότερος ύποπτος των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, τέθηκε υπό επίσημη έρευνα από Γάλλους δικαστές. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στελέχωση τρομοκρατικής οργάνωσης, διάπραξη ανθρωποκτονίας τρομοκρατικού χαρακτήρα, απαγωγή, οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών -μεταξύ άλλων.
O Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο σημαντικότερος ύποπτος των τρομοκρατικών επιθέσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, τέθηκε υπό επίσημη έρευνα από Γάλλους δικαστές.
Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για στελέχωση τρομοκρατικής οργάνωσης, διάπραξη ανθρωποκτονίας τρομοκρατικού χαρακτήρα, απαγωγή, οπλοκατοχή και κατοχή εκρηκτικών υλών -μεταξύ άλλων.
Ο Γαλλομαροκινός προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Φλερί Μερογκί, κοντά στο Παρίσι και θα οδηγηθεί στην απομόνωση, γνωστοποίησε ο δικηγόρος του Φρανκ Μπερτόν.
Στις 20 Μαΐου έχει προγραμματιστεί η ανάκρισή του από τις γαλλικές αρχές.
Ο Αμπντεσλάμ είχε απελαθεί νωρίτερα την Τετάρτη στη Γαλλία από το Βέλγιο.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.