Διαγωνισμός φωτογραφίας: Η παλιά Αθήνα μέσα από εικόνες ανθρώπων της
Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας διοργανώνουν οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε., θέλοντας να συλλέξουν φωτογραφικές αναμνήσεις ανθρώπων που έζησαν τη μικρή τους ιστορία σε γειτονιές και δρόμους της Αθήνας. Οι φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μετρό Συντάγματος.
Έναν πρωτότυπο διαγωνισμό φωτογραφίας διοργανώνουν οι atenistas και οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε., θέλοντας να συλλέξουν φωτογραφικές αναμνήσεις ανθρώπων που έζησαν τη μικρή τους ιστορία σε γειτονιές και δρόμους της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, ζητούνται φωτογραφίες της Αθήνας έως το 1980, στις οποίες θα απεικονίζεται ένα ή περισσότερα άτομα σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και τα προάστιά της.
Οι 60 φωτογραφίες που θα επιλεγούν, θα παρουσιαστούν σε έκθεση στο Μετρό Συντάγματος για μια εβδομάδα.
Παράλληλα, τρεις από τις φωτογραφίες που θα επιλεγούν μέσα από κριτική επιτροπή και ψηφοφορία του κοινού θα κερδίσουν βραβεία (κάρτες απεριορίστων διαδρομών Συγκοινωνιών Αθηνών).
Όροι Συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες καλούνται να ψάξουν σε συρτάρια ή οικογενειακά άλμπουμ και να βρουν μια παλιά φωτογραφία (από τις αρχές 20ού αιώνα έως το 1980), στην οποία απεικονίζεται κάποιος/-οι σε εξωτερικό χώρο στην Αθήνα και τα προάστιά της (καλό θα είναι να φαίνεται όσο το δυνατόν περισσότερο από τον εξωτερικό χώρο).
Αφού σκανάρουν την φωτογραφία ή την φωτογραφίσουν με τη φωτογραφική τους μηχανή(προσοχή να μην υπάρχουν αντανακλάσεις από φως ή σκιές), καλούνται να τη στείλουν σε υψηλή ανάλυση. Το μέγεθος του αρχείου πρέπει να είναι από 3mb έως 10mb σε μορφή jpg.
Οι συμμετέχοντες καλούνται, επίσης, να γράψουν την ιστορία που σχετίζεται με το πρόσωπο και τον χώρο που απεικονίζεται (μια παράγραφος 40 ως 140 λέξεις).
Τις φωτογραφίες και το κείμενο μπορούν να τις στείλουν με email στο atenistasphoto2016@gmail.com με τα εξής στοιχεία:
1. το κείμενο (στο σώμα του email).
2. Το αρχείο .jpg (όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο του συμμετέχοντα με λατινικούς χαρακτήρες π.χ. GiorgosTriantis.jpg).
3. Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την δήλωση συμμετοχής).
Περισσότερες πληροφορίες και τεχνικές προδιαγραφές μπορεί κανείς να βρει στο atenistas.org/photo/
Προθεσμία συμμετοχής: Έως και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «O Αντετοκούνμπο έφτασε κοντά στους Χιτ, αλλά…» (pic)
- Ρίγος Συγκίνησης για τη Μεγαλειώδη 200ή Επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου
- Τουλάχιστον 188 νεκροί εξαιτίας της κακοκαιρίας σε Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Σπείρα με έδρα στη Βουλγαρία διέπραττε τηλεφωνικές απάτες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική – Εξιχνιάστηκαν 41 υποθέσεις
- Βγάζουν στη σέντρα τον Λανουά με διαρροές ορισμών
- Χατζηβασιλείου: Ελέγχομαι για αδίκημα που δεν διαπράχθηκε – Επανέρχεται περσινή υπόθεση χωρίς νέα στοιχεία
- Ο Μαγκουάιρ μένει στο Ολντ Τράφορντ
- «Εσύ τη σκότωσες» – Δαίμονες, εξάρτηση και μια θηλιά – Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ μέσα από τα ημερολόγια του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/patrick-boucher-70pm04yEWTA-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442