Κερέ: Η ΕΚΤ αποφασισμένη να ενισχύσει τον πληθωρισμό
Μιλώντας στο Νταβός, ο Μπενουά Κερέ της ΕΚΤ δήλωσε ότι η Τράπεζα είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό και πάλι προς το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουμε παραιτηθεί».
Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποδίδει και έχει συμβάλει στο να επέλθει μια «τεράστια βελτίωση» στις κεφαλαιαγορές της ευρωζώνης, δήλωσε την Παρασκευή ο Μπενουά Κερέ, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας στο Νταβός, ο Κερέ δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι αποφασισμένη να οδηγήσει τον πληθωρισμό και πάλι προς το στόχο για επίπεδα κοντά στο 2%, διαβεβαιώνοντας ότι «δεν έχουμε παραιτηθεί».
Απευθυνόμενος στο ίδιο πάνελ, ο πρόεδρος της UBS και πρώην επικεφαλής της Bundesbank Άξελ Βέμπερ δήλωσε ότι οι κεντρικές τράπεζες προκαλούν την τύχη τους οδηγώντας τα επιτόκια σε βαθιά αρνητικό έδαφος.
Απέδωσε δε την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά στη χαλαρή νομισματική πολιτική, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο στρέβλωσε τον υπολογισμό ρίσκου.