Δεν αποκλείει η Γερμανία ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη
Η προώθηση των θέσεων των τζιχαντιστών στη Λιβύη αποτελεί νέα απειλή για την Ευρώπη και είναι πιθανόν να προκαλέσει νέο κύμα προσφύγων, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την ανάπτυξη γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα -χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση πιθανής γερμανικής ανάμειξης.
Η προώθηση των θέσεων των τζιχαντιστών στη Λιβύη αποτελεί νέα απειλή για την Ευρώπη και είναι πιθανόν να προκαλέσει νέο κύμα προσφύγων, δήλωσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείει την ανάπτυξη γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη χώρα.
«Η Γερμανία δεν θα μπορέσει να αποφύγει την υποχρέωσή της να συμβάλει κατά το δικό της μερίδιο» δήλωσε η υπουργός στην εφημερίδα Bild απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν το Βερολίνο σχεδιάζει να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις στη Λιβύη, πεδίο ένοπλων συγκρούσεων από την ανατροπή του καθεστώτος του Μοαμάρ Καντάφι το 2001.
Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το είδος της επέμβασης, η Ούρσουλα φον ντερ Λέιεν δήλωσε ότι η επιβολή του νόμου και της τάξης είναι ο σημαντικότερος στόχος στη Λιβύη.
Η Γερμανία, η οποία έχει 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες στο έδαφός της, κινείται για την προώθηση της σταθερότητας στα εδάφη των χωρών που συνορεύουν με την Ευρώπη, ώστε να περιορισθεί ο αριθμός των ανθρώπων που διασχίζουν τη Μεσόγειο.
Η ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο εξωτερικό αποτελεί ένα φορτισμένο θέμα στη Γερμανία, η οποία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο απέφυγε διεθνή εμπλοκή των στρατιωτικών της δυνάμεων.
Η στάση αυτή έχει αρχίσει να αλλάζει τις τελευταίες δεκαετίες με την συμμετοχή της στη ΝΑΤΟϊκή επέμβαση στο Κόσοβο το 1999 και στη συνέχεια με την ανάπτυξη γερμανικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά των Ταλιμπάν και τη γερμανική συμμετοχή στη στρατιωτική επιχείρηση κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- «Σκότωσε» το άγχος μέσα σε 24 λεπτά
- Αρκάς: Η σημερινή καλημέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού
- Νέα Υόρκη: Βίντεο σοκ με οδηγό ΙΧ να πέφτει πάνω σε ποδηλάτες – Ένας νεκρός
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/3): Δράση με Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο μπάσκετ γυναικών και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- SOS και παγίδες για τα τα ενοίκια: Οι κωδικοί στο νέο Ε2 που μηδενίζουν τον φόρο
- Νέες ταινίες: Η κινηματογραφική ζωή μετά τα Όσκαρ
- Ιταλία: «Αυτά δεν θέλουν οι διαιτητές σχετικά με το VAR»
- Συνταγή: Πουρές πατάτας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442