Η προσφυγική κρίση είναι «οργανωμένη εισβολή» κατά τον τσέχο πρόεδρο
Με εμπρηστικές αναφορές που προκάλεσαν, για άλλη μία φορά, επικρίσεις ακόμη και στην Πράγα παρουσίασε ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν την «προσέγγισή» του στην προσφυγική κρίση, λέγοντας πως οι προσφυγικές ροές είναι «οργανωμένη εισβολή». Ο τσέχος πρωθυπουργός επέκρινε τις αναφορές του προέδρου, λέγοντας πως ο Ζέμαν «επανέλαβε τις προκαταλήψεις και την απλούστευση των γεγονότων».
Με εμπρηστικές αναφορές που προκάλεσαν, για άλλη μία φορά, επικρίσεις ακόμη και στην Πράγα παρουσίασε ο τσέχος πρόεδρος Μίλος Ζέμαν την «προσέγγισή» του στην προσφυγική κρίση, λέγοντας πως οι προσφυγικές ροές είναι «οργανωμένη εισβολή».
«Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια οργανωμένη εισβολή και όχι με μια αυθόρμητη κίνηση προσφύγων» ανέφερε ο Ζέμαν στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του που μεταδόθηκε το Σάββατο.
Ο Τσέχος πρόεδρος είπε ότι είναι «δυνατόν» να επιδειχθεί συμπόνοια απέναντι στους ηλικιωμένους μετανάστες, τους ασθενείς και τα παιδιά, όχι όμως και απέναντι στους νέους άνδρες που, κατά τη δική του εκτίμηση, θα έπρεπε να πολεμήσουν για την ελευθερία των χωρών τους.
«Η μεγάλη πλειονότητα των παράνομων μεταναστών είναι νεαροί άνδρες, που έχουν καλή υγεία και είναι άγαμοι. Αναρωτιέμαι γιατί αυτοί οι άνδρες δεν παίρνουν τα όπλα για να αγωνιστούν για την ελευθερία της χώρας τους, εναντίον του Ισλαμικού Κράτους. Η φυγή τους, αντικειμενικά ενισχύει το Ισλαμικό Κράτος» ανέφερε.
Ο Ζέμαν έφερε ως παράδειγμα τους Τσέχους οι οποίοι έφυγαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής (1939-1945) «για να πολεμήσουν για την ελευθερία της χώρας και όχι για να λαμβάνουν κοινωνικά επιδόματα στη Βρετανία».
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Μπόχουσλαβ Σομπότκα επέκρινε την ομιλία του προέδρου, εκτιμώντας ότι επανέλαβε «τις προκαταλήψεις του και τη συνηθισμένη απλούστευση των γεγονότων».
Επτά στους δέκα Τσέχους διαφωνούν με την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη χώρα τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Sputnik
- Παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη: Μεγάλη μελέτη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς Τραμπ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Πέσιτς: «Αυτό που κάνει η Euroleague είναι καταστροφικό»
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442