Αλφάνο: Η Ιταλία είναι ασφαλής, πρέπει να τροποποιηθεί η συνθήκη Σένγκεν
«Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά, αν και σε καμία χώρα ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο. Ο ίδιος πάντως σημείωσε ότι θα πρέπει να «αποποιηθούμε ένα μέρος του απόρρητου της προσωπικής μας ζωής» υπέρ της ασφάλειας. Παράλληλα, έθεσε θέμα τροποποιήσεων στη συνθήκη Σέγκεν.
«Στην Ιταλία μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Οι μυστικές μας υπηρεσίες εργάζονται αποτελεσματικά, αν και σε καμία χώρα ο κίνδυνος δεν είναι μηδενικός» δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι SkyItalia.
«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε, αλλά ούτε και να υποτιμάμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός, σύμφωνα με τον οποίο «χρειάζεται ρεαλισμός» και για τον λόγο αυτό, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η εξασφάλιση συνθηκών ύψιστης ασφαλείας για το Αγιο Έτος των Καθολικών, το οποίο ξεκινά στις 8 Δεκεμβρίου.
Ο Αντζελίνο Αλφάνο θεωρεί, παράλληλα, ότι «χρειάζονται κάποιες τροποποιήσεις της συνθήκης Σέγκεν για να θωρακισθούν περισσότερο τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».
Εξήγησε, σχετικά, ότι «θα υπάρξει μια αποθήκευση στοιχείων η οποία θα συμπιέσει λίγο το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής των πολιτών, αλλά αυτή την στιγμή είναι αναγκαίο, διότι για να υπερασπισθούμε την ελευθερία, πρέπει να αποποιηθούμε ένα μέρος του απόρρητου, ακριβώς, της προσωπικής ζωής μας».
Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, τέλος, δήλωσε πως «σε ότι αφορά την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, η Ιταλία έχει ηγετικό ρόλο. Έγιναν ήδη οι πρώτες συνεδριάσεις με άλλες χώρες, υπό τον συντονισμό της Ιταλίας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τζόουνς: «Ανυπομονώ να παίξω μπροστά στον κόσμο μας»
- Ανέβασε στα social media την καταδίωξή του από αστυνομικούς – Διέλυσε σε ανταλλακτικά τη μηχανή για να μην εντοπιστεί
- Πιερρακάκης για τους δασμούς Τραμπ: «Κλειδί ο διάλογος» – Θεμελιώδεις αρχές κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα
- O βασιλιάς του Μαρόκου αποδέχθηκε την πρόταση Τραμπ για ένταξή του ως ιδρυτικό μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Australian Open 2026: Όλοι οι χορηγοί του Slam και η πραγματική αξία των συμφωνιών
- Ανί Ερνό: Όταν μια παράνομη έκτρωση κόντεψε να τη σκοτώσει, έκανε το δικαίωμα στην άμβλωση σημαία της
- Η μέρα των αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις έφτασε – Το κλίμα στα μπλόκα και η αγωνία του Μαξίμου
- Χοκς – Μπακς 110-112: Νίκη – ανάσα στην Ατλάντα με «διπλό» Αντετοκούνμπο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442