Δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών προτείνει ο Δ.Αβραμόπουλος
Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος πρότεινε σήμερα, Παρασκευή, τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έφεραν στο φως τις ελλείψεις στη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών.
Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος πρότεινε σήμερα, Παρασκευή, τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πληροφοριών, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έφεραν στο φως τις ελλείψεις στη συνεργασία μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών.
«Μετά τις επιθέσεις στο Charlie Hebdo (τον Ιανουάριο στο Παρίσι) είχα προτείνει, και αυτό έγινε, τη δημιουργία ενός κέντρου αντιτρομοκρατίας στο εσωτερικό της Europol» δήλωσε ο Αβραμόπουλος κατά την άφιξή του στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία συγκλήθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής στο Παρίσι.
«Όμως πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα να κάνουμε ένα επιπλέον βήμα προς τα εμπρός και να δημιουργήσουμε τη βάση για μια Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Πληροφοριών» τόνισε ο ίδιος.
«Πρέπει η συνεργασία μας να βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την αποτελεσματικότητα» εξήγησε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
«Η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της Γαλλίας με αλληλεγγύη και συμπόνια. Η σημερινή συνάντηση στις Βρυξέλλες είναι μεγάλης σημασίας» ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Richemont «λάμπει» ξανά με εκτόξευση των πωλήσεων από Cartier και Van Cleef
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)




















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442