Στο εδώλιο ο Χρ.Ξηρός και άλλοι 27 για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει με το βούλευμα που εξέδωσε ότι για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.
Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.
Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά την απόδραση του Ξηρού, τον Ιανουάριο του 2014, οι κατηγορούμενοι που είχαν αποφασίσει για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» είχαν ξεκινήσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εφαρμογή του ώστε να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι από του «Πυρήνες».
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την κωδική ονομασία του σχεδίου την βρήκαν σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού που κατάσχεσαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας