Στο εδώλιο ο Χρ.Ξηρός και άλλοι 27 για την υπόθεση «Γοργοπόταμος»
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 28 κατηγορούμενοι -μεταξύ των οποίων και ο βαρυποινίτης για τη δράση της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός- για το σχέδιο απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού κρατουμένων για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Το Συμβούλιο Εφετών κρίνει με το βούλευμα που εξέδωσε ότι για το αποκαλούμενο σχέδιο «Γοργοπόταμος», που προέβλεπε την ανατίναξη τοίχου των φυλακών Κορυδαλλού, θα πρέπει να λογοδοτήσουν 28 κατηγορούμενοι για βαριές κατηγορίες που αφορούν κατά περίσταση τα αδικήματα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της κατοχής όπλων και εκρηκτικών κ.ά.
Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να απαλλαχθούν δύο κατηγορούμενοι, κατά περίσταση για τις πράξεις της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση και της κατοχής όπλων με σκοπό τον ανεφοδιασμό οργάνωσης.
Στη δικογραφία αναφέρεται πως μετά την απόδραση του Ξηρού, τον Ιανουάριο του 2014, οι κατηγορούμενοι που είχαν αποφασίσει για το σχέδιο «Γοργοπόταμος» είχαν ξεκινήσει όλες τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για την εφαρμογή του ώστε να απελευθερωθούν οι φυλακισμένοι από του «Πυρήνες».
Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, την κωδική ονομασία του σχεδίου την βρήκαν σε σημειώσεις του Χριστόδουλου Ξηρού που κατάσχεσαν από το κρησφύγετό του στην Ανάβυσσο μετά τη σύλληψή του τον περασμένο Ιανουάριο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442