
Απώλειες 1% στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Σε πτωτική τροχιά, για τέταρτη συνεδρίαση, κινήθηκε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή, καθώς ατόνησε γρήγορα η αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης. Σε νέα ιστορικά χαμηλά έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης. Υψηλές απώλειες για τις μετοχές των Alpha Bank και Πειραιώς, άνοδο κατέγραψε της Εθνικής, αμετάβλητη έκλεισε της Eurobank. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 652,61 μονάδες, με πτώση 1,00%. Σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 3,66%, ενώ από τις αρχές Νοεμβρίου υποχωρεί κατά 6,93%.
Σε πτωτική τροχιά, για τέταρτη συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά την Παρασκευή, καθώς ατόνησε γρήγορα η αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης.
Σε νέα ιστορικά χαμηλά έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης. Με υψηλές απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς, ενώ άνοδο κατέγραψε η Εθνική με την Eurobank να κλείνει αμετάβλητη.
Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και η μετοχή της ΔΕΗ, με αφορμή την ένταξή της στο διεθνή δείκτη MSCI Greece.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 652,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,00%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 667,35 μονάδες (+1,24%) και χαμηλότερη στις 651,15 μονάδες (-1,22%).
Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε απώλειες 3,66%, από τις αρχές Νοεμβρίου υποχωρεί σε ποσοστό 6,93%, ενώ από τις αρχές του έτους καταγράφει πτώση 21,01%.
Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε την εβδομάδα με απώλειες 23,42%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 56,119 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 402.907.282 τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 1,18%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 0,78%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΔΕΗ (+5,38%), της Εθνικής (+3,59%), του ΟΛΠ (+2,01%), του ΟΤΕ (+0,59%), της Lamda Development (+0,49%) και της Jumbo (+0,11%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-9,09%), της Πειραιώς (-8,51%), της Viohalco (-4,17%), των ΕΛΠΕ (-3,94%), της Motor Oil (-2,86%), της Grivalia Properties (-2,61%), της Coca Cola HBC (-2,52%) και του ΟΠΑΠ (-2,17%).
Από τους επιμέρους δείκτες, άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,59%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,39%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Ασφαλειών (-10,00%), του Πετρελαίου (-3,28%), των Χημικών (-2,72%) και των Τροφίμων (-2,52%).
Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 58 πτωτικά και 24 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης +19,80%, ΑΕΓΕΚ (κο) +17,65%, Trastor +13,45%, Γ.Ε. Δημητρίου +12,50% και Lavipharm +10,91%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: SATO -19,53%, Dionic -19,15%, Altec -18,75%, Βαρβαρέσος -16,67% και Ευρωπαϊκή Πίστη -10,00%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



















![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)



































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442