Μουζάλας: Το γκρέμισμα του φράχτη σήμερα δεν θα δώσει λύσεις
Αποδεκτό από την κυβέρνηση και σε σωστή ιδεολογική και πολιτική βάση είναι το αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας. Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το γκρέμισμα του φράχτη να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, ενώ αντιθέτως υπάρχει ο κίνδυνος να επιτείνει τα προβλήματα και για τους πρόσφυγες και για την Ελλάδα».
Αποδεκτό από την κυβέρνηση και σε σωστή ιδεολογική και πολιτική βάση είναι το αίτημα να γκρεμιστεί ο φράχτης στον Έβρο, δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε το γκρέμισμα του φράχτη να οδηγήσει σε θετικό αποτέλεσμα, ενώ αντιθέτως υπάρχει ο κίνδυνος να επιτείνει τα προβλήματα και για τους πρόσφυγες και για την Ελλάδα».
Σε δήλωσή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Μουζάλας θυμίζει ότι το πέρασμα στον Έβρο δεν ήταν αναίμακτο.
«Το ζήτημα δεν είναι να μην έχουμε νεκρούς στο Αιγαίο και να έχουμε στον Έβρο. Απαιτείται μια ευρωπαϊκή πολιτική κοινής ευθύνης που περιλαμβάνει τη συνεννόηση με την Τουρκία, ώστε να γίνεται ομαλά η ροή, όπως επίσης να σταματήσουν οι άλλες χώρες να κατασκευάζουν φράχτες και να ανοιγοκλείνουν τα σύνορά τους» τονίζει.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας