Το Ιράν θέλει να βοηθήσει στις υποθέσεις Συρίας και Υεμένης
Βολές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο ιρανός πρόεδρος από το βήμα του ΟΗΕ. Ο Χασάν Ρουχανί είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ευθύνη για την διάχυση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, αλλά δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατία σε Συρία και Υεμένη.
Βολές κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε ο ιρανός πρόεδρος από το βήμα του ΟΗΕ. Ο Χασάν Ρουχανί είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ευθύνη για την διάχυση της τρομοκρατίας στη Μέση Ανατολή, αλλά δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατία σε Συρία και Υεμένη.
Άσκησε κριτική στην κατοχή των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν, αλλά και στη στήριξη που η Ουάσινγκτον προσφέρει στο Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστινίων, όπως εξήγησε.
Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε δηλώσει πρόθυμος να συνεργαστεί και με το Ιράν προκειμένου να λυθεί το συριακό, αποκαλώντας τύραννο τον Άσαντ.
Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος χαρακτήρισε πελώριο λάθος τη λύση του συριακού χωρίς τον Άσαντ.
Ο ιρανός ηγέτης σημείωσε στην ομιλία του: «Όπως βοηθήσαμε στην εδραίωση της δημοκρατίας στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε να έρθει η δημοκρατία στη Συρία, αλλά και την Υεμένη».
Από την ομιλία Ρουχανί δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην πρόσφατη συμφωνία με την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του.
Η ειρήνη νίκησε τον πόλεμο, είπε, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η συμφωνία θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
- Κοντά στην αποφυλάκιση ο Ρομπίνιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442