Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σοκολατένιο μπράουνι με φραμπουάζ

Σοκολατένιο μπράουνι με φραμπουάζ

Φραμπουάζ είναι η γαλλική ονομασία των σμέουρων και τα βρίσκουμε φρέσκα, συσκευασμένα, σε μεγάλα σουπερμάρκετ ή κατεψυγμένα. Δίνουν υπέροχο χρώμα και η γκυκόξινη γεύση τους ταιριάζει καταπληκτικά με τη σοκολάτα γι αυτό η συνταγή του ΒΗΜΑgourmet μας ενθουσίασε το ίδιο για πρωινό ή επιδόρπιο. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και εσείς. ΥΛΙΚΑ (για 1 […]

Φραμπουάζ είναι η γαλλική ονομασία των σμέουρων και τα βρίσκουμε φρέσκα, συσκευασμένα, σε μεγάλα σουπερμάρκετ ή κατεψυγμένα. Δίνουν υπέροχο χρώμα και η γκυκόξινη γεύση τους ταιριάζει καταπληκτικά με τη σοκολάτα γι αυτό η συνταγή του ΒΗΜΑgourmet μας ενθουσίασε το ίδιο για πρωινό ή επιδόρπιο. Δεν έχετε παρά να τη δοκιμάσετε και εσείς.

ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 37×32 εκ.)
Για την επικάλυψη

  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 200 γρ. σοκολάτα υγείας, σε κομμάτια
  • Φραμπουάζ υπάρχουν και κατεψυγμένα και είναι αρκετά φθηνότερα από τα φρέσκα.
  • 10 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • περίπου 600 γρ. φρέσκα φραμπουάζ (διατίθενται συσκευασμένα σε πακέτα)

Για το μπράουνι

  • 6 αβγά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο αγελάδος και λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 220 γρ. σοκολάτα της αρεσκείας μας, σε κομμάτια
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 180 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ

EKTEΛΕΣΗ
Επικάλυψη: Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε την κρέμα να πάρει μία βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το μείγμα με διαφανή μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Μπράουνι: Στον κάδο του μίξερ με το σύρμα χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε τα δύο μείγματα απαλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρύδια και το μπέικιν, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μείγμα, απλώνοντάς το καλά. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει, στρώνουμε από πάνω την επικάλυψη και τέλος διακοσμούμε με τα φρέσκα φραμπουάζ. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.

gamos.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο