Πράσινο φως από Κομισιόν για την εξαγορά της Alstom από την General Electric
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε, όπως αναμενόταν, το πράσινο φως για την εξαγορά της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας Alstom από την αμερικανική General Electric, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Φεστάγκερ δήλωσε «ευτυχής» για την έγκριση, σημειώνοντας ότι «αυτό δείχνει ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή στον κόσμο των επιχειρήσεων και ότι μια ευρωπαϊκή τεχνολογία μπορεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές».
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε σήμερα, Τρίτη, όπως αναμενόταν, το πράσινο φως για την εξαγορά της γαλλικής ενεργειακής εταιρείας Alstom από την αμερικανική General Electric, αλλά υπό ορισμένες προϋποθέσεις.
Στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή διευκρινίζει ότι η έγκρισή της για την εξαγορά δίνεται υπό τον όρο ότι η Alstom θα παραχωρήσει μέρος του ενεργητικού της, τους στροβιλοκινητήρες μεγάλης ισχύος και την τεχνολογία τους, στην ιταλική εταιρεία Ansaldo.
Η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Φεστάγκερ δήλωσε «ευτυχής» για την έγκριση που δόθηκε για την εξαγορά καθώς, όπως σημείωσε, «αυτό δείχνει ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή στον κόσμο των επιχειρήσεων και ότι μια ευρωπαϊκή τεχνολογία μπορεί να προσελκύσει ξένους επενδυτές».
Η έγκριση της Επιτροπής δεν αποτέλεσε έκπληξη, αφού είχε ήδη διαρρεύσει τις προηγούμενες ημέρες σε μέσα ενημέρωσης.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα