Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι φιγούρες της Lego πέταξαν στο Διάστημααα!

Οι φιγούρες της Lego πέταξαν στο Διάστημααα!

Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών LEGO πέτυχε δύο νίκες σε επίπεδο δημοσιότητας, στέλνοντας 20 από τις πλαστικές φιγούρες της στο διάστημα μαζί με τον πρώτο Δανό αστροναύτη και ανακοινώνοντας υψηλότερες εξαμηνιαίες πωλήσεις σε σχέση με τη Mattel, βασική ανταγωνίστριά της και κατασκευάστρια της κούκλας Barbie.

Η εταιρία κατασκευής παιχνιδιών LEGO πέτυχε δύο νίκες σε επίπεδο δημοσιότητας, στέλνοντας 20 από τις πλαστικές φιγούρες της στο διάστημα μαζί με τον πρώτο Δανό αστροναύτη και ανακοινώνοντας υψηλότερες εξαμηνιαίες πωλήσεις σε σχέση με τη Mattel, βασική ανταγωνίστριά της και κατασκευάστρια της κούκλας Barbie.

Η δανική εταιρεία, η οποία κατασκευάζει τα γνωστά πλαστικά τουβλάκια και η οποία επανήλθε στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια εν μέρει χάρη στην επιτυχία της ταινίας The LEGO Movie, έφτιαξε 20 φιγούρες με τα λογότυπα της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA), τα οποία ο Δανός Αντρέας Μόγκενσεν πήρε μαζί του στο ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.

Μετά την επιστροφή της διαστημικής αποστολής, οι πλαστικές φιγούρες θα δοθούν ως βραβεία διαγωνισμού, ενώ η LEGO έχει ήδη στραμμένο το βλέμμα σε μια άλλη ταινία που αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2017 και θα βασίζεται στις γνωστές φιγούρες πολεμικών τεχνών «Ninjago».

Η μη εισηγμένη εταιρία είπε ότι οι πωλήσεις πρώτου εξαμήνου αυξήθηκαν 18% στα 14 δισ. λίρες Δανίας (2,1 δισ. δολάρια) συγκριτικά με τα έσοδα της Mattel που ανήλθαν στο 1,91 δισεκ. δολάρια.

Ερωτηθείς εάν η LEGO μπορεί να διατηρήσει αυτό το ρυθμό ανάπτυξης, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Τζον Γκούντγουιν είπε στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 ότι η αγορά παιχνιδιών μεγάλωσε το πρώτο εξάμηνο του έτους.

«Αυτό στο οποίο χρειάζεται να μείνουμε επικεντρωμένοι είναι να συνεχίζουμε να καινοτομούμε σε ό,τι αφορά τα τουβλάκια lego, δημιουργώντας εξαιρετικές εμπειρίες παιχνιδιού για παιδιά σε όλο τον κόσμο και να συνεχίζουμε να παραμένουμε επίκαιροι καθώς οι τάσεις εξελίσσονται» δήλωσε ο Γκούντγουιν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο