Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές βενζίνης και υγραερίου στα νησιά

Μεγάλες αποκλίσεις στις τιμές βενζίνης και υγραερίου στα νησιά

Η βενζίνη στη Ζάκυνθο και τις Κυκλάδες πωλείται ακόμη και 20 λεπτά ακριβότερα απ’ ό,τι στην Αττική, ενώ το υγραέριο κίνησης σε Χανιά, Κέρκυρα και Μυτιλήνη στοιχίζει 16 λεπτά ακριβότερα απ’ ό,τι στην Αθήνα, με την ψαλίδα στις Κυκλάδες να ανεβαίνει στα 18 λεπτά και στην Κεφαλονιά να φτάνει τα 20 λεπτά. Ερευνά της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, που ολοκληρώθηκε προ ημερών, δείχνει ότι για τις τεράστιες αυτές αποκλίσεις ευθύνονται τα αδικαιολόγητα υψηλά περιθώρια κέρδους με τα οποία δουλεύουν οι εταιρείες, αλλά και πρατηριούχοι στους 9 πιο ακριβούς νομούς της χώρας.

 

Η βενζίνη στη Ζάκυνθο και τις Κυκλάδες πωλείται ακόμη και 20 λεπτά ακριβότερα απ’ ό,τι στην Αττική, ενώ το υγραέριο κίνησης σε Χανιά, Κέρκυρα και Μυτιλήνη στοιχίζει 16 λεπτά ακριβότερα απ’ ό,τι στην Αθήνα, με την ψαλίδα στις Κυκλάδες να ανεβαίνει στα 18 λεπτά και στην Κεφαλονιά να φτάνει τα 20 λεπτά.

Ερευνά της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας, που ολοκληρώθηκε προ ημερών, δείχνει ότι για τις τεράστιες αυτές αποκλίσεις ευθύνονται τα αδικαιολόγητα υψηλά περιθώρια κέρδους με τα οποία δουλεύουν οι εταιρείες, αλλά και πρατηριούχοι στους 9 πιο ακριβούς νομούς της χώρας.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων η επιβάρυνση λόγω μεταφορικών στα νησιά φτάνει το πολύ τα 5 λεπτά για κάθε λίτρο βενζίνης, ενώ αυτή εξαλείφεται μέχρι και σήμερα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, πλην της Κρήτης, καθώς ισχύσει ακόμη ο μειωμένος ΦΠΑ 16% (αντί για 23%).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η Γενική Γραμματεία Εμπορίου παραπέμπει για το θέμα στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, επισημαίνοντας ότι η ίδια δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να κάνει κοστολογικούς ελέγχους, άρα δεν γνωρίζει και το ακριβές ύψος των μεταφορικών.

Κατά την εφημερίδα η Επιτροπή Ανταγωνισμού επικαλείται τις σοβαρές δυσκολίες που συναντά προκειμένου να αποδείξει αν η υπερτιμολόγηση σε μια αγορά συνιστά ή όχι καρτέλ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο